Srušila se dizalica na gradilištu Arene Zagreb

JUTROS oko 8.30 sati dogodila se nesreća prilikom radova na zagrebačkoj Areni, glavnog poprišta narednog Svjetskog rukometnog prvenstva.

Velika dizalica koja je prenosila jedan od betonskih lukova buduće Arene se srušila te je zajedno s teretom pala na manju dizalicu pored nje. Učinjena šteta je prilično velika, posebno iz aspekta što nakon ovog događaja treba nabaviti novu veliku dizalicu što će oduzeti novo dragocjeno vrijeme za pripremu Arene prije natjecanja.

Lakše ozlijeđena dva radnika

Vrlo brzo se na mjestu nesreće pojavila Hitna pomoć i policija, a zasad se zna da je radniku, koji je pad dizalice s teretom teškim dvjesto tona promatrao sa zemlje, lakše ozlijeđena noga. Naime, na vrijeme se uspio izmaknuti, saznaje se od zagrebačke policije.

Prema izjavama očevidaca, u bolnicu je prevezen i radnik koji je upravljao dizalicom. Srećom, uspio je iskočiti iz dizalice u trenutku dok se urušavala pa je samo lakše ozlijeđen i u stanju šoka.

Ingra: Nema ozlijeđenih

Izvođač radova, Ingra d.o.o. u svom priopćenju navodi kako ozlijeđenih nije bilo u padu dizalice.

Podsjetimo, Europsko prvenstvo u rukometu počinje 16. siječnja 2009. godine, a prva utakmica se u Zagrebu igra 24. siječnja. 

Na poprište smjesta došao i Bandić

Na gradilištu se oko podneva pojavio i gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić. Kazao je kako je sretan što nitko nije teže nastradao.

Bandić vjeruje da je materijalna šteta velika, i procjenjuje da će radovi na dvorani kasniti najmanje tjedan dana, iako Ingra najavljuje da bi zastoj trebao potrajati najviše dva dana.

A.B.
Foto: Index

Pročitajte više