VIDEO - IŠAO JE U SIRIJU Srušio se avion ruskog ministarstva obrane s 92 osobe, svi poginuli

Foto: Eduard Marmet, Wikipedia, RT, Index, Youtube

AVION ruskog ministarstva obrane TU-154 u kojemu su bile 92 osobe a nestao je s radara nad Crnim morem srušio se, objavila je novinska agencija Interfax u nedjelju navodeći neimenovani izvor.

Spasilačke ekipe pronašle su mjesto gdje se avion srušio u Crnom moru blizu obale kod Sočija, prenosi Interfax.

Druge ruske novinske agencije objavile su ranije da je ruski zrakoplov nestao s radara ubrzo nakon polijetanja iz Sočija, poznatog crnomorskog turističkog odredišta.

Ministarstvo je objavilo da je zrakoplov poletio iz Adlera, južno od Sočija, te da se nalazio na rutinskom letu prema ruskoj vojnoj bazi Hmeimim nedaleko od Latakije u Siriji.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da je u avionu bilo 83 putnika i osam članova posade. Među putnicima je bilo vojno osoblje, devet novinara, te članovi službene vojne glazbene skupine Alexandrov Ensemble, koja je trebala povodom proslave Nove godine nastupiti za ruske vojnike koji se nalaze u Siriji.

TIJEK DOGAĐAJA PRATITE NA INDEXU

16.25 64 člana orkestra Alexandrov Ensemblea poginula su u padu aviona, javlja Sputnik.

13:50 Rusija je ponedjeljak 26. prosinca proglasila Danom žalosti zbog tragedije

13:34 Izvor je novinarima prenio kako nitko u avionu nije imao šanse preživjeti. Dosad je nađeno 12 tijela.

13:25 Vjeruje se da pad aviona nema nikakve veze s terorizmom.

13:00 General bojnik Igor Konašenkov, glasnogovornik ministarstva obrane, rekao je novinarima da nitko nije preživio nesreću. "Utvrđeno je područje pada zrakoplova. Preživjeli nisu uočeni", kazao je Konašenkov. Neimenovani izvor u ministarstvu je kazao da nisu pronađene splavi za spašavanje te da zrakoplov nije poslao signal SOS.

12:50 Dijelovi zrakoplova pronađeni su u Crnom moru na dubini od 50 metara, na oko 1,5 kilometara od ruske obale. Do sada su pronađena četiri tijela

12:00 Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je zasad prerano govoriti o uzrocima nesreće, no RIA Novosti javlja, pozivajući se na neimenovani izvor, da se najvjerojatnije radi o problemu sa zrakoplovom ili o greški pilota.

10:40 Među poginulim novinarima su Dmitry Runkov, Vadim Denisov i Aleksandr Soydov s Channel One, te  Mikhail Luzhetsky,  Oleg Pestov i Evgeny Tolstov s NTV-a.

 


 

 

 

10:00 Pilot Tupoljeva bio je vrlo iskusan, kazali su iz ruskog ministarstva obrane

9:50 Putin je naredio Medvedevu da on vodi istragu oko tragedije

9:40 Tu-154 posljednji je put bo na servisu 2014. godine, a u rujnu 2016. samo je rutinski pregledan

9:10 Dijelovi zrakoplova pronađeni su u Crnom moru na dubini od 50 metara, na oko 1,5 kilometara od ruske obale. Agencija RIA Novosti objavila je, pozivajući se na neimenovane izvore, da se zrakoplov srušio zbog tehničkog problema ili pogreške pilota. Agencije navode da iz zrakoplova nije poslan nikakav SOS poziv.

9:05 Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je zasad prerano govoriti o uzrocima nesreće.

9:01 U avionu su se prema dosad poznatim podaciam nalazila tri novinara Channela 1, Zvezde TV, NTV-a

8:45 Interfax javlja da je nađeno nekoliko tijela
 

Pročitajte više