Srušio se zrakoplov na letu Lexington-Atlanta, poginulo 49 osoba

ZRAKOPLOV s 49 putnika i tri člana posade zrakoplovne kompanije Delta, koji je letiona relaciji Lexington, Kentucky - Zračna luka Hartsfield, Atlanta, srušio se prilikom uzlijetanja u zračnoj luci Blue Grass u Lexingtonu.

Jedan je svjedok za lokalnu LEX televiziju kazao kako je začuo veliki prasak, a zatim i jaku svjetlost kad se dogodila nesreća. Drugi je očevidac pak kazao kako je osjetio miris benzina oko pola sedam.

Lokalni dužnosnici navode kako je zrakoplov unatoč padu "dobrim dijelom netaknut", ali dodaju kako je pri padu izbio "velik požar".

Prilazne ceste Zračnoj luci Blue Grass su blokirane.

CNN je, pozivajući se na izjavu glasnogovornice Federalne avio-administracije, Laure Brown, objavio kako se pretpostavlja da nitko od 50 osoba, koliko ih se nalazilo na avionu, nije preživio nesreću.

Službenici zrakoplovne tvrtke Delta i areodroma Blue Grass potvrdili su CNN-u kako je u nesreći poginuo "veći broj ljudi".

No, prema tvrdnjama Associated Pressa s lica mjesta, jedan je preživjeli putnik ipak prebačen u bolnicu. Preživjeli putnik je u kritičnom stanju.

CNN je, pozivajući se na dva neovisna izvora, oko 18:30 objavio kako je do rušenja zrakoplova najvjerojatnije došlo zbog toga što je polijetanje izvedeno s pogrešne piste.

Zrakoplov je uzletio s piste 26, a imao je dozvolu za polijetanje s piste 22. Pista 26 je duga oko 1 km, odnosno oko dva puta kraće od piste 22, pa se pretpostavlja da zrakoplov jednostavno nije imao dovoljno vremena kako bi postigao odgovarajuću brzinu prilikom uzlijetanja.

Pročitajte više