Štakori u sjedištu policije američkog grada. "Jedu nam marihuanu, svi su napušeni"

Ilustracija: Shutterstock

Sjedište policije u New Orleansu ima problem sa štakorima koji su "provalili" u prostoriju s dokazima. Šefica policijske uprave Anne Kirkpatrick rekla je na sastanku gradskog odbora za kazneno pravo da glodavci jedu dokaze.

"Štakori jedu našu marihuanu iz prostorije s dokazima. Svi su napušeni", kazala je Kirkpatrick. Štakori koji su provalili u sobu s dokazima i nanjušili marihuanu bili su posebno problematični, rekla je, zbog potencijala da utječu na kaznene slučajeve.

Izmet štakora na uredskim stolovima

Kako piše CBS, štakori ne "ordiniraju" samo u prostoriji za dokaze jer pojedini zaposlenici tvrde da pronalaze izmet štakora na svojim uredskim stolovima.

"U istoj zgradi ne rade ni klima ni liftovi. Licemjerno bi bilo reći da je gradu stalo do zaposlenih u policiji jer oni rade u nesanitarnim uvjetima", kazala je Kirkpatrick.

Na sastanku odbora u ponedjeljak, članovi savjeta su glasali za odobrenje zakupa nove zgrade za policiju New Orleansa. Grad bi za novi desetogodišnji zakup morao mjesečno plaćati 670.000 dolara. Obnova i sanacija sadašnjeg sjedišta policije košta 30 milijuna dolara, što je puno skuplje, rekli su gradski službenici.

Pročitajte više