Stanimirović: Sadašnja vlast nije Srbima pružila dovoljno

PREDSJEDNIK Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislav Stanimirović izjavio je danas da sadašnja vlast srpskoj nacionalnoj zajednici nije pružila sve što je potrebno.

Stanimirović je to izjavio na predizbornom skupu u Rijeci gdje je SDSS predstavio tri kandidata u 12. izbornoj jedinici za nacionalne manjine. Uz Stanimirovića to su potpredsjednik stranke Milorad Pupovac i Ratko Gajica.

Stanimirović je rekao da se stranka odlučila na izlazak na listu u 12. izbornoj jedinici zbog "okupljanja glasova" jer je raspored Srba po županijama takav da bi teško izborili dovoljan broj glasova.

Ustvrdio je da je SDSS "daleko organiziraniji i funkcionalniji" od Srpske narodne stranke. Kao potvrdu tome podsjetio je na rezultate izbora za vijeća nacionalnih manjina, gdje je SDSS ostvario višestruko bolji rezultat.

Milorad Pupovac je kazao kako bi "volio da Srbi nemaju osjećaj geta u koji su gurnuti", te da će kandidati SDSS-a nakon ulaska u Sabor napraviti sve da se iz tog geta izađe.

Odluku Sabora da se predstavnicima manjina ne dopušta dvostruko glasovanje ocijenio je protuustavnom te rekao da bi glasovanje za SDSS otklonilo mogućnost kalkuliranja hoće li ta odredba vrijediti i za iduće izbore.

Pročitajte više