Stanimirović u povodu Dana antifašizma

POVODOM 22. lipnja, Dana antifašističke borbe čestitku "borcima protiv fašizma, kao i antifašistima po opredjeljenju članovima Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS)", danas je uputio predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Vojislav Stanimirović.

"Posebno hrabri, što sve značajniji broj većinskog naroda, shvaća i prihvaća činjenicu da je današnja Hrvatska nastala upravo iz antifašističkog - partizanskog pokreta, te da ih sve više odbacuje tezu o nastanku Hrvatske iz nekih drugih pokreta, koji su upravo podržavali fašizam i njegove metode rješavanja građanskih, manjinskih i ljudski prava uopće", navodi Stanimirović.

Predsjednik SDSS-a također izražava nadu da će sadašnja hrvatska vlast, za razliku od prijašnjih, pokazati više senzibiliteta prema problemima s kojima se suočavaju sudionici antifašističke borbe.

"Srbi u Hrvatskoj mogu biti ponosni na svoje očeve i djedove, koji su nesumnjivo bili okosnica antifašističkog pokreta u Hrvatskoj, u njegovim počecima, a svi zajedno možemo biti ponosni na antifašizam kao pokret, iz kojega je izrasla i današnja država", navodi Stanimirović u čestitki, koju prenosi Informativna služba te stranke.

(Hina) xždra ydd

Pročitajte više