Stanje na Lastovu zadovoljavajuće, požar kod Ploča

Trenutačno stanje na otoku Lastovu je zadovoljavajuće, a vatrogasci, uz pomoć dva kanadera, saniraju rubne dijelove požarišta, izvijestio je Državni vatrogasni operativni centar. L

U požaru je izgorjelo 1300 hektara trave, makije, niskog raslinja, visoke borove šume te nešto vinograda i maslinika.

Na požarištu se nalazi ukupno 336 gasitelja s 35 vatrogasnih vozila, te 150 mještana otoka Lastova.

Danas su u gašenju sudjelovala tri kanadera, te jedan helikopter MI-8 MTV za izviđanje i prijevoz opreme. Dva broda HRM-a vodonosca opskrbljuju vatrogasna vozila vodom.

Djelatnici Elektre uspjeli su jučer i tijekom noći uspostaviti normalnu opskrbu električnom energijom na većem dijelu područja koje je jučer ostalo bez električne energije, a tijekom dana normalizirana je i opskrba vodom.

U 14,30 sati primljena je dojava o požaru kod zaselka Otrić i Seoci sjeverno od Luke Ploče. Požarom je zahvaćeno oko deset hektara trave, niskog raslinja i borove šume.

U gašenju sudjeluju dva zrakoplova "air tractor", 19 gasitelja i šest vozila. Gašenje požara je u tijeku, a trenutno je aktiviran istočni dio požarišta u dužini od 150 metara.

Popodne u 17,05 sati primljena je dojava o požaru na otoku Mljetu, kilometar i pol sjeverozapadno od Luke Sobre, koji je sada pod nadzorom gasitelja. Požarom je zahvaćena manja površina trave, makije i niskog raslinja. Gasiteljima su pomogla dva kanadera koji su spriječili širenje požara.

(Hina) pp jn

Pročitajte više