Stanovnici Novog Zagreba od sutra će opet imati tople vode

POTROŠAČI HEP-Toplinarstva u naseljima Središće, Zapruđe, Sopot, Utrine, Sloboština, Travno, Dugave, Jakuševec, Siget i Trnsko, kojima je 27. kolovoza zbog rekonstrukcije glavnog razvodnog šahta u Zapruđu prekinuta isporuka toplinske energije, toplu vodu će dobiti dva dana prije najavljenog termina, odnosno u srijedu u jutarnjim satima, izvijestio je HEP.

"Kontinuiranim radom i dobrom koordinacijom aktivnosti trajanje rekonstrukcije glavnog razvodnog šahta skraćeno je s devet na sedam dana. Naime, unatoč lošim vremenskim uvjetima tijekom protekle subote, radnici su radili 24 sata dnevno i s povećanim brojem ekipa na terenu uspjeli obaviti poslove prije predviđenog roka. Također, HEP-Toplinarstvo je u suradnji s HEP Proizvodnjom u kratkom vremenskom roku osiguralo dovoljne količine pogonske vode potrebne za punjenje cjevovoda, te je omogućilo ranije puštanje toplinskog sustava u pogon", navode u HEP-u.

Iz HEP-Toplinarstva zahvaljuju svim potrošačima na strpljenju i razumijevanju tijekom trajanja obustava isporuke toplinske energije uslijed radova zamjene i rekonstrukcije vrelovodne mreže. Još jednom napominju da će revitalizacija centraliziranog toplinskog sustava dugoročno spriječiti kvarove i smanjiti gubitke u prijenosu topline, te  osigurati kvalitetniju i sigurniju opskrbu potrošača toplinskom energijom.

Pročitajte više