Stanovnici Plaškog bez vode - tko će riješiti opskrbu?

ZBOG neriješenih odnosa s komunalnom tvrtkom "Vodovod i kanalizacija" iz Ogulina i nagomilanih više od 167 tisuća kuna duga toj tvrtki, mjesto Plaški od prekjučer je ostalo bez vode, o čemu je danas raspravljala karlovačka Županijska skupština.

O problemu prekinute opskrbe vodom stanovništva Plaškog vijećnike je upoznao Miro Škrgatić, pročelnik Upravnog odjela za obnovu, razvoj i komunalne poslove Karlovačke županije.

Pojasnio je da općina Plaški preko nadležnih Hrvatskih voda želi ostvariti pravo na koncesiju za samostalno gospodarenje vodom s izvorišta Dretulja na svom području, ali tu je koncesiju 1998. godine na rok od 20 godina dobila ogulinska tvrtka kojoj sada Plaški duguje više od 160 tisuća kuna. S ciljem da ostvare pravo na koncesiju, općina Plaški je u rujnu prošle godine na vlastiti zahtjev istupila iz ogulinske tvrtke "Vodovod i kanalizacija" te od tada ni ne plaćaju usluge opskrbe vodom.

Rekao je da je problem vodoopskrbe u Plaškom bio točka dnevnog reda na nekoliko važnih sastanaka u Hrvatskim vodama i Karlovačkoj županiji tijekom veljače i ožujka ove godine, no da se, kako je rekao, načelnica općine Radmila Medaković oglušila na dogovore.

Zato je danas, sukladno jučerašnjem dogovoru župana Vlade Jelkovca, zamjenika župana za gospodarstvo Mladena Kobasića i pročelnika Škrgatića, u općinu Plaški upućen pismeni nalog da općina u najskorijem roku povjeri vodoopskrbu nekoj tvrtki registriranoj za tu djelatnost ma odakle ona bila. U protivnom, a shodno Zakonu o komunalnom gospodarstvu, taj posao, umjesto općine Plaški, učinit će Županija i to o trošku općine.

Vijećnica Dubravka Vuković (SDP) iz Ogulina rekla je da je načelnica Medaković Općinskom državnom odvjetništvu u Ogulinu uputila kaznenu prijavu protiv ogulinske tvrtke jer smatra nedopustivim da građani budu bez vode.

Pročitajte više