Stari gazda Nove TV uz pomoć zaštitara okupirao sjedište televizije

IVAN ĆALETA, bivši suvlasnik Nove TV pojavio se pred zgradom u kojoj se televizija nalazi, sa sudskim riješenjem kojim potražuje sredstva od sadašnjih vlasnika televizije, jer mu novi vlasnici navodno nisu u potpunosti isplatili sredstva koja je trebao dobiti prodajom svog udjela.

Ćaleta je, osim rješenjem, svoja prava želio ostvariti i uz pomoć više zaštitara (prema nekim informacijama njih čak 50-ak, s kojima je došao pred zgradu)

"Dolazak odvjetnika i zaštitara vezan je uz Operativnu kompaniju čije sjedište nema veze s uredima Nove TV.  Nova TV poduzima sve da se utvrdi činjenično stanje. O daljnjem tijeku događaja obavjestit ćemo javnost tijekom poslijepodneva u novom priopćenju.", izjavila je Dijana Tušek, glasnogovornica Nove TV demantirajući glasine o Ćaletinom "preuzimanju"

Nešto kasnije, sa Nove TV su se oglasili najnovijim priopćenjem, u kojem se navodi još detalja vezanih za dramatične događaje u stožeru televizije:

"Jutros su u poslovne prostorije Nove TV ušli odvjetnici, zaštitari, sudski ovršitelj, ukratko predstavnici dijela bivših vlasnika Operativne kompanije koja se u javnosti povezuje s Ivanom Ćaletom. Uprava Nove TV dopustila je ulazak odvjetnicima i sudskom ovršitelju. Očekuje se da će u sljedećih nekoliko sati napustiti prostorije Nove TV jer odluka suda o tome da mogu ući u prostore Nove TV nije pravomoćna a i Operativna kompanija se ne nalazi na toj adresi.

Nova TV u vlasništvu je međunarodne medijske grupe CME od srpnja 2004. Predstavnici bivših vlasnika Operativne kompanije od tada osporavaju vlasništvo nad Operativnom kompanijom." - dodaje se.

U trećem priopćenju s Nove TV stoji kako su se predstavnici Operativne kompanije i predstavnici  Nove TV  dogovorili da će pokušati učiniti sve da svoje nesporazume riješe mirnim putem van suda, a sastanak dviju strana dogovoren je za četvrtak.

Z.A.

Pročitajte više