Stazić: HDZ pokušava provesti neprijateljsko preuzimanje na HRT-u

"VLADAJUĆI političari stvorili su kaos na HRT-u i pokušavaju provesti neprijateljsko preuzimanje javne televizije", kaže Nenad Stazić, predsjednik saborskog Odbora za medije. Stanje u hrvatskim medijima danas je bilo glavna tema sjednice tog odbora, a Stazić je još jednom iznio svoje tvrdnje kako HDZ namjerno ometa izbor 11. člana Programskog vijeća, a time i glavnog ravnatelja.

"Čini mi se da je ovaj kaos izazvan s ciljem održavanja privremenog stanja na HRT-u kako bi HRT ponovno postao državni medij", kaže Stazić te dodaje kako će, ukoliko se to dogodi, oni koji su "došli s vlasti, morati i otići s vlasti". Ukoliko pobjedu na idućim izborima odnese SDP, na Prisavlju će se mijenjati Programsko vijeće, Nadzorni odbor i cijela upravljačka struktura, nedvosmisleno poručuje Stazić.

Odmah je, naravno, stigao i odgovor iz HDZ-a. Suzana Bilić Vardić tako ističe kako njoj nije jasno zašto se smatra opstrukcijom to što je Vijeće trenutno u minusu za jednog člana, Sunčana Glavak poručuje Staziću kako se "nada da njegove riječi ne znače pozivanje na ulicu". "S obzirom na to koliko često spominjete HRT, čini se da ni SDP nije baš nezainteresiran za utjecaj na HRT", dodaje Glavak.

Pročitajte više