Steiner ishodio puštanje Thaqija na slobodu u Mađarskoj

PREDSJEDNIK Demokratske partije Kosova Hashim Thaqi uhićen je jučer u Mađarskoj, te potom nakon nekoliko sati pušten na slobodu nakon intervencije šefa UNMIK-a Michaela Steinera, potvrdio je danas za beogradski "Radio 202" Thaqijev savjetnik Bekim Cholaku.

Thaqijev savjetnik potvrdio je da je predsjednik Demokratske partije Kosova priveden po nalogu tadašnjih jugoslavenskih vlasti iz 1997. godine, koji se odnosi na događaje na Kosovu te godine, kad su ubijena tri policajca u Glogovcu.

"Mađarska policija je privela Thaqija, a onda su uslijedile intervencije iz Prištine, uključujući i gospodina Steinera osobno. Na kraju je dato jamstvo i Thaqi je pušten",izjavio je Radiju B92 predsjednik Koordinacijskog centra za Kosovo i potpredsjednik Vlade Srbije Nebojša Čović.

"Sve to govori da se ne treba suviše olako zalijetati u priče o dijalogu i razgovoru. Mi, naravno, moramo razgovarati, ali sve mora biti čisto i jasno", rekao je Čović, komentirajući kratkotrajno uhićenje Taqija i najave predstojećeg početka dijaloga između Beograda i Prištine.

(Hina) ttag sb

Pročitajte više