Stella Litou postaje nova šefica Uprave RTL-a Hrvatska

Foto: RTL Hrvatska

NOVA predsjednica Uprave CME Adrije, odgovorne za RTL Hrvatsku i Pro Plus, od 28. studenog postaje Stella Litou. 

Litou se CME Adriji pridružuje s primarnim ciljem unaprjeđenja implementacije strategije integracije i sinergije između Pro Plusa i RTL-a Hrvatska. Litou će ujedno biti imenovana i šeficom Uprave RTL-a Hrvatska, dok ulogu generalnog direktora Pro Plusa nastavlja Branko Čakarmiš koji će se fokusirati na rast sadržaja i digitala na tržištu u Sloveniji, priopćeno je.

"Stella ima bogato profesionalno iskustvo u području financija, strategije, programa te digitalne integracije. Sigurni smo da će se pod njezinim vodstvom realizacija integracijske strategije Pro Plusa i RTL-a Hrvatska ubrzati i rezultirati rastom u obje zemlje. Branko ima naše puno povjerenje u vođenju procesa daljnjeg rasta Pro Plusa; Stella i on činit će sjajan tim", izjavio je Dušan Švalek, glavni operativni direktor CME-a.

Litou cijelu karijeru provela u medijskom i zabavnom sektoru

"Ova pozicija predstavlja veliku priliku za moju karijeru: dva tržišta s gledateljima različitih navika i kultura, odgovornost nadgledanja ne samo integracije dva vodeća televizijska nakladnika već i širenje digitalnog dijela poslovanja te stvaranje još boljeg domaćeg sadržaja. Iznimno mi je drago što se ponovno pridružujem CME-u, organizaciji čija ambicija da se transformira u vrhunskog proizvođača sadržaja, prema mom mišljenju, čini sjajnu priču o uspjehu u našoj industriji posljednjih godina na području Europe", izjavila je Stella Litou, buduća predsjednica Uprave CME Adrije.

"Litou je cijelu svoju karijeru provela u medijskom i zabavnom sektoru i bila je posvećena prvenstveno programu i stvaranju sadržaja. Posljednjih je godina obnašala vodeće funkcije unutar Antenna Grupe u rodnoj Grčkoj, gdje je bila generalni direktor Ant1TV-a/Mak TV-a. Njezine odgovornosti uključivale su razvoj televizijskog poslovanja, povećanje mogućnosti stvaranja sadržaja, oblikovanje strategije digitalne transformacije te odgovornost za ponudu sadržaja pri pokretanju Ant1+, Antennine ključne SVOD platforme.

Njezino profesionalno iskustvo vezano je i uz strategiju, vođenje poslovanja, financije i transformacijske inicijative. Prije pozicije u Antenna Grupi Stella je četiri godine radila kao direktorica programa ProTV-a u Rumunjskoj te kao voditeljica Odjela strategije i razvoja MTG-a u Sofiji. Stellina karijera obuhvaća rad u javnim i privatnim medijima", priopćeno je iz RTL-a Hrvatska.

Pročitajte više