Steve Jobs: Apple ne prati svoje korisnike, informacije koje kruže su lažne



STEVE JOBS tvrdi kako nije točno da Apple prati svoje korisnike. Šef Applea nije se oglašavao o velikom skandalu koji je izbio nakon što je otkriveno da iPhone bilježi kuda se kreću korisnici najpopularnijeg "pametnog telefona". No, njegov komentar uspio je dobiti jedan korisnik iPhonea, koji je poslao pritužbu u središnjicu Applea.

Nakon što se javio Appleu da se potuži zbog narušavanja privatnosti o kojem su izvještavali svi svjetski mediji, korisnik je, kako prenosi Daily Mail, dobio odgovor od šefa Applea osobno. Ili barem s njegovim potpisom. U e-mailu je stajalo da su medijski napisi točni i da Apple ne prati kretanje korisnika svojih proizvoda.

U pismu bijesnog korisnika, koje je objavljeno na portalu MacRumors, stajalo je: "Možete li mi molim vas objasniti zbog čega je potrebno da moj iPhone sadrži alat za pasivno praćenje lokacije? Spoznaja da se moja točna lokacija u svakom trenutku bilježi je pomalo uznemirujuća. Možda bi mi to željeli razjasniti prije nego se prebacim na Droid. Oni me ne prate".

"Mi nikoga ne pratimo. Informacije koje kruže su lažne", navodno je odgovorio Jobs, ali uz dodatak kako telefoni koje pokreće Android OS doista prate lokacije svojih korisnika.

Pročitajte više