Stier o padu letjelice: Tko je to poslao? Možda ćemo saznati tek na kraju rata

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

DAVOR IVO STIER iz HDZ-a komentirao je za N1 pad bespilotne letjelice u Zagrebu te se osvrnuo na posljednje informacije o tom događaju. 

Na konferenciji za medije Županijskog državnog odvjetništva rečeno je da je dron bio naoružan aviobombom. Stier kaže da su danas neke stvari ipak jasnije.

"Nešto jest jasnije, glavni upitnik ostaje je li to bila meta, tko je to poslao, ali to je možda nešto što ćemo tek nakon ovog rata do kraja saznati", rekao je Stier gostujući na N1.

"Kad je Plenković davao izjave o letjelici, govorio je ono što mu je rekla struka"

Saborski zastupnik HDZ-a je naglasio da nije mudro spekulirati kada su posrijedi tako ozbiljne teme i da su mogući različiti scenariji.

"Objektivno izgleda teško doći do takvih dokaza da se točno zna tko je i s kojom namjerom uputio dron", rekao je Stier pa komentirao istupe premijera Andreja Plenkovića nakon pada letjelice. Kaže da je Plenković iznosio informacije koje mu je dala struka.

"Kad je premijer davao izjave, davao ih je na temelju onog što je od struke dobio u tom trenutku, ali je naložio da se napravi temeljita istraga. Danas smo vidjeli te rezultate. Mislim da je u tom segmentu on učinio ono što je morao učinit", veli Stier.

"Srbija se mora svrstati sa Zapadom"

Stier se osvrnuo na položaj Srbije u sukobu Rusije i Ukrajine. Kaže da je ovo trenutak kada Srbija mora donijeti odluku. 

"Ako želi ući u EU, a kaže da želi, u pregovorima je, to znači da želi biti dio političkog Zapada. EU nije nikad bila nesvrstana. Danas je trenutak kada se Srbija mora svrstati sa Zapadom, prihvatiti zapadne vrijednosti", rekao je Stier za N1.

 

Pročitajte više