Stiglo zahlađenje. Na kopnu temperature oko 20 stupnjeva, na Jadranu oko 30

Foto: Patrik Macek/Pixsell

STIGLO JE najavljeno zahlađenje u cijelu zemlju. I dok će na Jadranu i dalje biti toplo, s maksimalnim temperaturama oko 30, na kopnu će biti oko 20 stupnjeva i s kišom.

"Promjenljivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito u središnjim krajevima.

U Dalmaciji sunčanije, ali se uz jači razvoj oblaka očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina, ponajprije na jugu. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na sjevernom i srednjem Jadranu ponegdje jaka bura i sjeverac.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 23, na Jadranu od 26 do 30 °C", piše u prognozi DHMZ-a.

Prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

Pretežno oblačno uz povremenu kišu, koja može biti i obilnija, a moguća je i grmljavina. Puhat će slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, ponegdje s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura od 23 do 25 °C.

Središnja Hrvatska

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, uz mjestimice kišu ili pljusak s grmljavinom, osobito popodne, ponegdje moguće i izraženiji. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 24 do 26 °C.

Gorski kotar i Lika

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a moguća je mjestimična kiša ili pljusak. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 21 do 24 °C.

Istra

Sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a mjestimice uz razvoj oblaka moguća je kiša ili pljusak s grmljavinom. Puhat će slab sjeverni vjetar koji će sredinom dana okretati na sjeverozapadni, a navečer na slabu do umjerenu, na jugu Istre i pojačanu buru. More će biti malo do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 28 do 31 °C.

Sjeverni Jadran

Pretežno i djelomice sunčano, no ne i posve stabilno, pa postoji mogućnost za kratkotrajnu kišu ili grmljavinski pljusak, najvjerojatnije u Istri. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i bura, osobito podno Velebita ponegdje i jaka. Najviša dnevna temperatura od 28 do 31 °C.

Dalmacija

Pretežno sunčano, ali nestabilno, pa su uz lokalno jači razvoj oblaka mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, osobito na jugu. Vjetar slab i umjeren, povremeno i jak sjeverozapadni, uz obalu i bura. Najviša dnevna od 28 do 31 °C.

Sutra slično

U unutrašnjosti se sutra očekuje pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu. U drugom dijelu dana očekuje se smanjenje naoblake, ponajprije na istoku.

Na Jadranu djelomice sunčano, a uz više oblaka na sjeveru još lokalno može biti malo kiše, na jugu ponekog pljuska i grmljavine.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 17, na Jadranu od 18 do 22, a najviša dnevna uglavnom između 20 i 25, na Jadranu 25 i 29 °C.

Idućih dana tempratura će rasti pa će na kopnu u srijedu i četvrtak biti na 30 stupnjeva, ali i dalje će biti mjestimice kiše.

Pročitajte više