Stipe Čačija priznao sina i isplato zaostalu alimentaciju

BIVŠI pomoćnik ministra unutarnjih poslova i nekadašnji Sanaderov tjelohranitelj Stipe Čačija priznao je Darija Čačiju kao svog sina, te platio  zaostalu alimentaciju, piše Slobodna Dalmacija.

"Što se mene tiče, priča je gotova, jer je Stipe riješio svoje obveze prema nama. Medijima sam izjavljivala da neću stati sa svojom borbom dok ne dobijem novac za alimentaciju i dok Stipe ne prizna svog sina Darija, a sad je to sve konačno riješeno. Priča je za mene zaključena i ja sam zadovoljna", izjavila je Sanja Jadrijević za Slobodnu Dalmaciju.

Sanja nije željela govoriti o kolikom se iznosu radi. Istaknula je da joj je posebno drago što je Stipe Čačija nakon 18 godina priznao Darija za svog sina, a što je sud već utvrdio nakon vještačenja u Zagrebu i Sarajevu 1987. godine.

Prema neimenovanom izvoru Sanja i Dario sa Čačijom su postigli dogovor oko isplate između 90 i 100.000 kuna zaostalih alimentacija. Do utorka 18. svibnja novac im nije bio uplaćen.

Čačija je krajem siječnja ove godine bio imenovan šefom novoosnovane Uprave za posebne poslove sigurnosti zbog porasta terorizma. Zbog medijskih napisa o neplaćanju alimentacije za sina, ali i zbog napisa o nevraćanju podignutih kredita u više banka, bio je prisiljen staviti mandat na raspolaganje, a naposljetku je razriješen dužnosti pomoćnika ministra.

Za Čačiju je hrvatska javnost saznala kada je kao djelatna vojna osoba za vrijeme trajanja dugogodišnjeg bolovanja bio tjelohranitelj Sanadera, a kao vojnoj osobi zakonom mu je bilo zabranjeno bilo kakvo političko angažiranje.

Pročitajte više