Stipe Drviš hvalio se na Fejsu da jede prstace. Sada ga istražuje policija

Screenshot: Facebook

Stipe Drviš, višestruki hrvatski i europski prvak u boksu i olimpijac, prije nekoliko je dana na društvenim mrežama objavio da je u makarskom restoranu s društvom jeo prstace, što je u Hrvatskoj zabranjeno.

Zbog toga PU splitsko-dalmatinska istražuje Drviša i njegovu ekipu iz restorana, javlja Morski.hr. "Nastavno na Vaš upit obavještavamo da ćemo temeljem javno objavljene snimke obaviti provjere radi utvrđivanja svih činjenica", rekli su iz splitsko-dalmatinske policije.

Objavio video kako jede prstace pa ga obrisao

Da Drviš na snimci jede prstace prvi je primijetio Morski, koji je sačuvao snimku koju je Drviš u međuvremenu obrisao. Na snimci se vide dvije poveće posude s prstacima, a neki su i u tanjuru najbližem kameri. Čini se da je snimka napravljena u restoranu, ali nije jasno u kojem.

 

Osim toga, Drviš je objavio snimke odlaska na plažu u Makarskoj na kojima se vidi hotel Osejava. Iz hotela kažu da Drviš nije bio u hotelu niti je konzumiranje prstaca na bilo koji način povezano s hotelom. "Gospodin uopće ne dolazi u naš hotel. Taj dnevni snimak Stipe Drviša kako ide na plažu pored hotela star je godinu dana", kazali su iz hotela.

Prstaci su zabranjeni

Podsjetimo, oštećivanje obale uzrokuje razaranje čitavog staništa životnih zajednica i nestanak autohtonih vrsta. Za ponovno obnavljanje biocenoza biljnih i životinjskih vrsta potrebna su desetljeća, kao što je i prstacu do konzumne veličine potreban gotovo čitav ljudski vijek! Zbog toga je 1995. donesen zakon kojim je zabranjeno izlovljavanje prstaca, njihovo stavljanje u promet, izvoz i trgovinu, a prema novom Zakonu o morskom ribarstvu, za ovo sa snimke može se u zatvor od 6 mjeseci do pet godina.

Index je prije pet godina u sklopu akcije Index protiv uništavanja Dalmacije - Stop jedenju prstaca puno pisao o uništavanju prstaca u Hrvatskoj i restoranima koji ih poslužuju unatoč zakonskoj zabrani.

Kako smo naveli, nakon objave na Morskom, Drviš je story s prstacima izbrisao. Uz to je dodao još neke crtice sa svog ljetovanja, a originalno je sve objavio ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.