Stipe Gabrić Jambo do lokalnih izbora van HSS-a?

STIPE GABRIĆ JAMBO, metkovski gradonačelnik i HSS-ov saborski zastupnik, izjavio je da je upitna njegova budućnost kao pripadnika "seljaka". "Ne želim igrati u istom timu s Franom Matušićem i Brankom Bačićem s kojima Ivo Mujo dogovara koaliciju za predstojeće županijske izbore. To nije moja opcije, a o tome nismo razgovarali ni na Županisjkoj organizaciji HSS-a koja se nije sastala od početka lipnja", kazao je Gabrić za Novi list.

Potvrdio je između dubrovačko-neretvanskih HSS-ovaca i onih iz središnjice stranke postoje "smetnje u vezama", a o tome govori i prošlotjedna sjednica Glavnog odbora stranke, na kojoj nije prisustvovao ni Gabrić, ali ni predsjednik dubrovačko-neretvanskih "seljaka" Ivo Mujo, inače državni tajnik u Ministarstvu turizma.

Takvo okupljanje središnjice cijelo vrijeme je pratila podjela između Gabrićevih simpatizera i onih koji se njegovim stajalištima protive. Naime, Gabrić ističe kako se na razini Županije dubrovačko-neretvanske zalaže za koaliciju njegove stranke s HNS-om i SDP-om, dok većina njegovih stranačkih drugova iz središnjice smatra kako je koaliranje s HDZ-om "prirodni put do pobjede".

Ujedno poručuje kako na županijskoj razini nema smisla mijenjati postojeću političku kombinaciju, jer ona "dobro funkcionira, pa nema razloga da tako ne bude i ubuduće".
"Želim da se nesporazumi razriješe u stranci, a ne iza leđa bilo kome, pa ni meni", kaže Gabrić dodajući kako će se na županijske izbore, ukoliko se nastave unutarstranačke igre, pojaviti "na svoj način, i to u koaliciji s SDP-om, HNS-om i umirovljenicima".

Ig.M.
Foto: Index (arhiva)

Pročitajte više