Stipe Gabrić Jambo: Isplatio se rad u zadnjih sedam godina

STIPE GABRIĆ JAMBO je za uspjeh svoje Nezavisne gradske liste, koja je na jučerašnjim izborima u Metkoviću osvojila 11 od 17 mjesta, rekao kako je "očekivao da će dobiti izbore jer se isplatio rad u zadnjih sedam godina".

"Ljudi su prepoznali ono što smo radili. Nismo bili bahati kao netko drugi", rekao je Stipe Gabrić u izjavi novinarima.

Najviše se, kako je istaknuo, raduje izjavi predsjednika Vlade Ive Sanadera da će Vlada pomagati Metkoviću bez obzira na to tko dobije izbore.

S 11 mjesta Nezavisna gradska lista može sama sastaviti vlast u Metkoviću, a s njima će u Gradskom vijeću sjediti i pet vijećnika HDZ-a, nositelj liste kojega je bio Ivan Barišić.

HDZ-ovi su rezultati ispod očekivanih, a glavni je uzrok to što je stvorena jedna protuhadezeovska koalicija, dakle svi protiv HDZ-a, ocijenio je Barišić.

U Gradskom vijeću je i jedan predstavnik koalicije SDP-a i HSLS-a. Nositeljica koalicijske liste Jasminka Brljević rekla je da su jučerašnji izbori bili referendum Metkovaca protiv "nasilne kampanje koju je vodio HDZ, a nadamo se da ćemo na redovitim izborima u Metkoviću za šest mjeseci postići još veći uspjeh".

Ostale stranke i koalicije na izvanrednim izborima za Gradsko vijeće nisu prešle izborni prag.



(Hina) xtc yvkn

Pročitajte više