Stiže cirkus: Kako su nam Bandićevi čobani (opet) ukrali Trg bana Jelačića

STIŽE cirkus! Gotovo dva mjeseca prije Božića, na Trgu bana Jelačića već je montiran golemi šator za prodaju piva i kobasica, i stajat će tamo dulje nego ikad ranije, do 2. veljače 2012!

Apel građana da je golemi šator na središnjem trgu neviđeni čobanluk i da Jelačić placu "ne da disati", gradonačelnik i nositelj izborne liste "Stijena" ne samo da nije poslušao, nego je božićnom vašaru dao dozvolu do veljače. Još malo pa će biti do Uskrsa.

"Još samo fali ringišpil", jedan je od komentara slušatelja Radio Sljemena, gdje je danas gostovao Željko Horvat iz Gradskog ureda za promet i uvjeravao  da slične šatore "imaju i Bruxelles i Beč".

Za tromjesečni najam šatora ugostitelj Josip Katić Gradu će platiti mizernih 81,7 tisuća kuna, koliko  na hmelju i kobasicama valjda obrne u manje od tjedan dana. Katić ima lokal na Bundeku i poslovne prostore na Zagrebačkom velesajmu, dvjema lokacijama za koje dozvole izdaje Grad Zagreb. 

Nedavno je Trg okupiralo i 120 taksija Pave Zubaka, a pročelnik Davor Jelavić je otkrio da Zubaku nisu naplatili ni lipe "zato što zapošljava nove ljude". Katiću su naplatili minimalno, jer, valjda, građane hrani kobasicama i poji pivom. I to više nego dobro naplaćuje.

Pročitajte više