Stiže oluja, nevrijeme dolazi prema Hrvatskoj. Čeka nas obilna kiša, grmljavina, tuča

Foto: DHMZ

Čak dvije trećine Europe zahvatit će jako grmljavinsko nevrijeme s obilnom kišom, prognozirao je Estofex, europski sustav za upozorenje na oluje.

Grmljavinsko nevrijeme na sjevernom Jadranu približava se brzinom od 50 do 60 km/h obali Istre. Slika meteorološkog radara DHMZ-a ukazuje na velike količine oborina koje će pasti.

Meteorolog N1 Bojan Lipovšćak najavio je večeras i u noći na utorak naoblačenje sa zapada uz jaku kišu i grmljavinu. Jugo će navečer i u noći pojačati, a na južnom Jadranu dosezati i olujnu jačinu s udarima vjetra i do 70 km/h.

Moguća i tuča

Prolaz nestabilnog vlažnog zraka mjestimice će u utorak biti praćen velim količinama oborine.

Od jutra u Gorskom kotaru i sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti pljuskovi uz grmljavinu. Grmljavinski oblaci će se brzo poslijepodne premještati nad međurječje Save i Drave. Uz olujne udare vjetra i obilne oborine, moguća je i tuča, osobito u okolici Požege i Slavonskog Broda te u Baranji.

Kako se vidi i na stranici Rain Alarma, nevrijeme stiže prema Hrvatskoj.

"Djelomice sunčano i nestabilno. Lokalni pljuskovi uglavnom popodne, češći u unutrašnjosti, mogu biti i izraženiji, navečer i drugdje. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni, na Jadranu i jugozapadni. Najviša temperatura od 22 do 27°C", prognoza je DHMZ-a za danas.

Pročitajte više