Stiže pogoršanje vremena

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

DANAS nas još očekuje toplo i sunčano, a onda stiže pogoršanje - kiša, pljuskovi, grmljavina i nešto hladnije vrijeme. Ili kako to meteorolozi kažu, klimatološka jesen.

Danas nas očekuje djelomice sunčano vrijeme uz porast naoblake sa zapada te vrlo toplo, vruće i nestabilno, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Mjestimice kiše i lokalnih pljuskova s grmljavinom, najprije će biti na sjevernom Jadranu i u gorskim područjima, a potom i drugdje.

Vjetar na kopnu bit će slab, popodne umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Na moru će ujutro puhati burin, od sredine dana slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najviša temperatura uglavnom će se kretati od 25 do 30 Celzijevih stupnjeva.

Stiže klimatološka jesen - kiša, pljuskovi, grmljavina i pad temperatura

Sutra, s prvim danom rujna i početkom klimatološke jeseni ipak malo niže temperature, najavljuje meteorologinja N1 Tea Blažević. 

Četvrtak donosi i čestu kišu i pljuskove, i to ne samo u unutrašnjosti, već i duž obale Jadrana gdje su lokalno mogući izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Na moru će zapuhati bura, najprije na sjevernom dijelu obale Jadrana, gdje će biti i jaka.

I tijekom petka će biti oborine, osobito u prvom dijelu dana, nakon čega slijedi razvedravanje. Potpune stabilizacije nema, no subota biti trebala biti povoljnija, s vrlo malo kiše, i malo višim temperaturama, dok nedjelja ponovno donosi čestu oborinu.

Čini se da bi prvi dan nove nastavne godine mogao biti suh u većini predjela, tako da će školarci u škole bez kišobrana, no situacija je još podložna promjeni pa je dobro pratiti prognozu. 

Pročitajte više