Stiže promjena vremena

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

NAKON pretežno sunčane i iznadprosječno tople nedjelje, u većem dijelu novoga tjedna bit će promjenjivo, povremeno uz većinom malo kiše, pa i u obliku pljuskova, koje će uglavnom u ponedjeljak mjestimice pratiti i grmljavina. 

Nakon juga i jugozapadnjaka zapuhat će sjeverni vjetar, na Jadranu sjeverozapadni i bura pa će temperatura postupno biti sve niža, primjerenija ranoj jeseni, prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Pogoršanje vremena na kopnu i na sjevernom Jadranu te gorju očekuje se već večeras.

Idućih dana na kopnu će biti nestabilno, povremeno s kišom, u ponedjeljak i s grmljavinom. U utorak i srijedu kiša će uglavnom biti kratkotrajna i neće posvuda padati. U ponedjeljak još uvijek razmjerno toplo, a zatim će zapuhati sjeverni vjetar, pa će se i temperatura postupno sniziti.

Početak novoga tjedna na Jadranu nestabilan, ali i sunčaniji nego na kopnu.Glavnina pljuskova s grmljavinom u ponedjeljak vjerojatno na sjevernom dijelu, no ne mogu se isključiti ni drugdje. Uz prolazno više oblaka pljuskovi su mogući i sljedećih dana, no bit će izolirani i kratkotrajni. Umjeren jugozapadni vjetar u ponedjeljak će okretati na sjeverozapadni i buru, koja će od utorka jačati. Temperatura zraka bez veće promjene.

Pročitajte više