Stiže promjena vremena

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Danas će u većini Hrvatske biti oblačno sa sunčanim razdobljima. Na Jadranu i krajevima uz njega mjestimice je moguće malo kiše. Vjetar će biti slab do umjeren, u gorju ponegdje i jak jugozapadni. Na Jadranu će zapuhati većinom umjereno jugo i jugozapadnjak. Prijepodne u unutrašnjosti hladno, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8, na Jadranu od 10 do 13°C, prognozira DHMZ.

Prognoza po regijama za danas

Istočna Hrvatska

Djelomice ili pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -7 do -3, a najviša dnevna između 3 i 6°C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano poslijepodne uz povećanu naoblaku. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -8 do -4, a najviša dnevna između 5 i 8°C.

Gorski kotar i Lika

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, mjestimice uz malo kiše. Vjetar umjeren, u višem gorju i jak jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -8 do -4, a najviša dnevna između 4 i 7°C.

Istra

Promjenljivo oblačno, mjestimice je moguća slaba kiša, a više kiše navečer i u noći. Puhat će slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, navečer će jugozapadnjak jačati na umjeren do pojačan. More malo, navečer do umjereno valovito. Najniža temperatura zraka bit će od -2 do 2°C, najviša dnevna od 8 do 10°C.

Sjeverni Jadran

Promjenljivo oblačno, mjestimice uz malo kiše. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 3, a najviša dnevna između 8 i 11°C.

Dalmacija

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Ponegdje će pasti i malo kiše, uglavnom na sjeveru Dalmacije. Puhat će umjereno do jako jugo. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 5, a najviša dnevna između 9 i 12°C.

Stiže promjena

Sutra će uz jugo prevladavati oblačno, s kišom na Jadranu i manjim porastom temperature zraka. Ujutro je u unutrašnjosti moguća kiša koja će se u dodiru s hladnim tlom lediti. Jutarnje temperature u unutrašnjosti od -3 do 2°C, na sjevernom Jadranu oko 6, a na srednjem i južnom i otocima do 10°C, prognozira Bojan Lipovšćak za N1

Poslijepodne je na južnom Jadranu, uz pljuskove kiše, moguća i grmljavina. Zapuhat će slabo, a na jugu Dalmacije umjereno i jako jugo i oštro. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti oko 7, a na Jadranu od 10 do 14°C.

Prognoza za utorak je promjenjivo oblačno s povremenom kišom, a u višim planinama susnježicom i snijegom. Za srijedu se prognozia intenzivno jačanje juga uz porast temperatura zraka. Obilna kiša očekuje se na Jadranu i uz Jadran.

Zatopljenje će trajati samo tri dana, a za kraj tjedna i vikend izgledan je pad temperatura na normalne zimske vrijednosti. Nove oborine, ovaj put u obliku snijega, u unutrašnjosti moguće su krajem tjedna.

Pročitajte više