SDP-ov Kovač: Nikad se nisam našel u takvoj situaciji, ne znam treba li mi odvjetnik

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

RANO jutros policija i USKOK na području Međimurja uhitili su župana Matiju Posavca, neslužbeno doznajemo.

Uhićeno je više osoba. Osim Posavca, istragom je obuhvaćen i SDP-ov zastupnik Stjepan Kovač, ujedno i bivši gradonačelnik Čakovca.

Navodno se radi o sumnjama u počinjenje niza kaznenih djela, od zlouporaba položaja i trgovanja utjecajem do primanja mita.

"Ne znam uopće o čemu se radi, nisam uhićen"

Index je dobio SDP-ovca Stjepana Kovača. Evo što nam je rekao. 

"Ne znam uopće o čemu se radi, ja sam saznal iz vašeg medija i onda sam zval da napišete il ispravite grešku, jer ja nisam uhićen niti ništa, ja se krećem po Čakovcu normalno, slobodno, a niti ne znam o čem se radi.

Čul sam za župana Matiju Posavca, također iz vašeg medija, ali ja s tim fakat nemam niš. Ja uopće ne znam kaj se meni stavlja na teret. Ako vi znate, recite mi, pa vam mogu prokomentirat", rekao nam je.

"Nikad se nisam našel u takvoj situaciji"

U saboru kažu da je Mandatno-imunitetno povjerenstvo dobilo zahtjev za skidanje imuniteta.

"Čul sam da su dobili zahtjev, ali ni oni nisu dobili papire zbog čega. Ja sam zvao na policiju da pitam, ali nisam dobil nikakvi konkretni odgovor. Niš, niko niš ne zna. I ja čekam da vidim kaj se bu dogodilo, nikad se nisam našel u takvoj situaciji, tak da je i meni sve to... Ono, da uzmem odvjetnika, treba mi, ne treba mi, nemam pojma, moram očigledno naći nekog."

"Nisam u idiličnim odnosima s Posavcem"

Jeste li komunicirali s Posavcem u zadnje vrijeme o bilo čemu, pitali smo ga.

"Nisam, mi smo isključivo poslovno radili kaj je trebalo, Grad-Županija. Svi tu znaju da nismo bili u idiličnim, bajnim odnosima. Imal je protukandidatkinju na izborima za Grad Čakovec, da smo bili u idiličnim odnosima, ne bi imal protukandidatkinju, ne?" rekao je Stjepan Kovač za Index.

Pročitajte više