Stjepanu Mesiću predani potpisi potpore

PREDSJEDNIČKI kandidat i aktualni predsjednik Republike Stjepan Mesić preuzeo je danas u svome Izbornom stožeru potpise potpore njegovoj predsjedničkoj kandidaturi, prikupljene u svim hrvatskim županijama.

Odgovarajući na novinarski upit Mesić je rekao da je "skupljeno dosta preko potrebnih deset tisuća potpisa", no da ne bi želio izlaziti u javnost s neprovjerenim podatkom, jer ga tek treba utvrditi, te da još očekuje pristizanje potpisa s otoka i udaljenijih mjesta.

Najavio je da će potpise potpore predati u Državno izborno povjerenstvo (DIP) tijekom sutrašnjeg dana.

Upitan o izgredu u Dubrovniku, 7. prosinca, kada je jedan 56-godišnji Dubrovčanin poderao dvije liste za skupljanje potpisa potpore Mesić, te ga vrijeđao pogrdnim riječima, Mesić je rekao da se "to moglo očekivati i da će uvijek biti nekoga tko ne razumije situaciju ili je provokator ili je bolesnik". Po njegovu sud riječ je "o pripadniku radikala koji ne razumije o čemu se radi".

Inače protiv spomenutog Dubrovčanina, policija je, zbog tog izgreda podnijela kaznenu prijava.

Na novinarski upit da komentira, prema pisanju nekih medija, izgred s predsjedničkim kandidatom Slavenom Leticom u Općinskom sudu, u petak, prilikom predaje "očitovanja o prihvaćanju kandidature", Mesić je rekao kako ne smatra uvredom ako je Letici rekao "dobar dan".

Iznoseći svoje viđenje tog događaja Mesić je rekao da je Letica nasilno ušao u prostoriju na Općinskom sudu, "odgurnuvši službenicu, gdje je on (Mesić) ovjeravao svoj potpis".

"Ponudio sam mu da sjedne, a on meni svoje promidžbene materijale, na što sam mu rekao da nemam tako skupe materijale, poručivši mu da o meni mogu pisat i govoriti sve što hoće, ali ne smiju lagati. Letica me upitao zar ja lažem, te sam mu odgovorio da to nisam rekao, a tko se prepozna ... prepozna", kazao je Mesić.

Inače, neki su mediji jučer prenijeli izjavu Slavena Letice o tom događaju u Općinskom sudu, u kojoj Letica navodi kako je njega Mesić verbalno napao, govoreći mu da hitno mora prestati s lažima, te dodavši kako on (Mesić) nema novca za tiskanje programa poput Letičina "Predsjedničkog katekizma".

Na daljnji novinarski upit očekuje li nastavak negativne izborne kampanje, Mesić je rekao da "postoji politička nepismenost. Jer svatko može sudjelovati u izborima i očekivati povoljan rezultat ako otvara nekakve perspektive i daje odgovore na pitanja koja zanimaju javnost, ali ako samo komentira drugog uvijek je korak iza, a neki i pet", kazao je Mesić.

Pročitajte više