Što ako ste pali državnu maturu?

Foto: Press

PREKRETNICA u životu i često okarakterizirana kao najvažniji ispit svim srednjoškolcima, državna matura kruna je cijelog srednjoškolskog obrazovanja. Izrazito zahtjevna i izazovna utječe na daljnji razvoj svakog pojedinca. No, nažalost za nekolicinu ispit državne mature nema uspješan ishod. U slučaju pada državne mature, morate odgoditi upis na fakultet i ponovo polagati maturu na jesenskom roku.

Kako je već i poznato kada dođe vrijeme ponovnog polaganja državne mature, preostane mali broj slobodnih mjesta na fakultetima. Maturanti koji su pohađali srednju strukovnu školu imaju zavidnu prednost. Učenici strukovnih škola koji imaju položeni završni rad, a nemaju namjeru polagati državnu maturu ili ju nisu položili, bez obzira na navedeno imaju mogućnost upisa na EFFECTUS poduzetnički studij. Potrebno je samo uspješno položiti prijemni ispit na fakultetu koji ima tu mogućnost.

Savršena prilika za blistavu budućnost

Novoupisani student Financija i poslovnog prava otkrio nam je kako izgleda prijemni ispit na EFFECTUS-u. Test u sklopu prijemnog ispita koji se organizira i provodi na EFFECTUS-u sastoji se od pitanja iz tri nastavna predmeta. Nastavni predmeti koji se testiraju su hrvatski jezik, matematika i engleski jezik. Iz svakog navedenog nastavnog predmeta koncipirano je deset pitanja, odnosno deset matematičkih zadataka.

Ukupno pisanje prijemnog ispita traje 180 minuta. Nakon odrađenog i ocijenjenog prijemnog ispita, za učenike koji su uspješno položili prijemni ispit izrađuje se lista kandidata i provodi upis u okviru broja slobodnih mjesta.

Dodatna pogodnost koja može poboljšati ukupan rezultat je ulazni intervju. Na temelju ulaznog razgovora s povjerenstvom vrednuju se kriteriji poput sposobnosti usmenog izražavanja kandidata, preciznost prikaza razloga upisa EFFECTUS poduzetničkog studija, vizija zaposlenja nakon završetka studija EFFECTUS te mogućnost daljnjeg obrazovanja.

Također, osoba koja je na drugom visokom učilištu s uspjehom položila pisani test na razredbenom ispitu ili je po drugoj osnovi ostvarila pravo na upis, oslobođena je polaganja prijemnog ispita. U tom slučaju, potrebno je donijeti potvrdu o položenom razredbenom ispitu kako bi se ostvario uvjet za upis na studij preddiplomske razine.

Na EFFECTUS poduzetničkom studiju možete uz položeni prijemni ispit upisati studij Financija i poslovnog prava i započeti svoj razvoj prema uspješnoj poslovnoj karijeri. Prijemni ispit održat će se 20.07. u 14 sati, a za prijavu trebate ispuniti ON-LINE prijavnicu putem linka.

Pročitajte više