Što je danas zaključilo VIjeće HRT-a? NIšta.

EMISIJA Branimira Bilića Puls Hrvatske nije kako valja ni krenula, a već se našla na metama teških kritika, i to uglavnom zbog neobjektivnosti i pristranosti.

Spornoj posljednjoj emisiji o presudi hrvatskim generalima u Haagu prethodila je ona o korupciji, koja je danas na Vijeću HRT-a postala temom rasprave zbog kritika iz najjače oporbene stranke o tome da se Bilić koristio poluistinama i neprovjerenim informacijama kako bi manipulirao javnošću te utjecao na stvaranje krivih zaključaka o SDP-u.

Predsjednica vijeća Nada Zgrabljić-Rotar tražila je da se vijeće takvim prigovorima ubuduće ne bavi, dok je šefica Nadzornog odbora Silvija Luks predložila da se istim i sličnim prigovorima bavi povjerenik za gledatelje. Radi se o najnovijoj funkciji na HRT-u u čiju će fotelju netko zasjesti početkom svibnja.

V.d. glavnog urednika Informativnog programa Renato Kunić misli, pak, kako je sve riješeno time što je u sljedećoj epizodi sporne emisije pročitan opsežni demanti, i to ne samo na zahtjev SDP-a, već i na zahtjev IDS-a i HNS-a. Josip Jović ipak je mišljenja da je stvar malčice ozbiljnija, pošto se radi o "budućoj vladajućoj stranci" i izbornoj godini u kojoj će biti sve više takvih pojava.

Zatim je na tapeti bila i tema o navodnoj suradnji HRT-ovih novinara i urednika s PR agencijama, tema koja je također ostala bez zaključka. Pa suradnja zaposlenika javne kuće s tvrtkama vanjske produkcije, koja nije niti pobudila zanimanje Vijećnika.

Šefovi javne televizije, pak, kao i obično bili su najjači na riječima, odnosno na bacanju fraza i floskula. Tako je i direktorica programa Hloverka Novak Srzić odlučno kazala kako će HTV konkurenciji oteti gledatelje kvalitetnim i nekomercijalnim programom, europske produkcije. Živi bili, pa vidjeli.

Pročitajte više