DOVRŠENA ISTRAGA Što sve dosad znamo o ubojstvima kod Vodica?

Foto: Pixsell/Duško Jaramaz/Facebook

DOVRŠENO je kriminalističko istraživanje nad Tinom Šunjergom.

19-godišnji Šunjerga predan je pritvorskom nadzorniku, javljaju iz šibenske policije. Osumnjičen je za dva kaznena djela teškog ubojstva svojih roditelja

Javljaju i kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 17-godišnjim maloljetnikom, 18-godišnjakom i 20-godišnjakom, Tinovim prijateljima, osumnjičenima za neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela.

Osumnjičeni 18-godišnjak i 20-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku. Osumnjičeni maloljetnik kazneno je prijavljen redovnim putem.

Što sve znamo o ubojstvima?

19-godišnji Tin Šunjerga ubio je svoju majku i oca.

Čista Velika, mjesto u šibenskom zaleđu, blizu Vodica, poprište je zločina koji je potresao hrvatsku javnost.

>>Kraj Vodica ubijeni specijalac i njegova žena, uhićen njihov 19-godišnji sin

Prvo ubio majku

19-godišnji Tin je prvo ubio svoju 45-godišnju majku Silvanu u subotu oko 16 sati na njihovom obiteljskom imanju. Tome je navodno svjedočio i jedan od privedenih Tinovih prijatelja.

Nakon dva sata, oko 18 sati, Tin je ubio i svog oca Marina, 45-godišnjeg pripadnika Specijalne policije Split. Nakon toga, otišao je na rođendansku zabavu gdje je najmanje dvojici prijatelja ispričao što je učinio.

Policija je u nedjelju pronašla mrtvo tijelo oca u garaži obiteljske kuće u Čistoj Velikoj. Ubrzo nakon toga krenula je potraga za sinom i majkom, pri čemu je policija posumnjala da je sin ubio oca.

Potjera za njim

Šibenska policija potom je o tome obavijestila MUP koji je u Šibenik poslao ekipu specijalaca iz Lučkog s helikopterom, koji su sudjelovali u potjeri za mladićem i potrazi za njegovom majkom.

Istodobno, policija je blokirala šibensku četvrt Mandalina, gdje je obiteljska kuća Šunjergine djevojke, te osigurala kuće šire obitelji osumnjičenika kako bi ga spriječili da i njima nešto učini.

Policija je u nedjelju poslijepodne objavila podatak da traga za mercedesom E klase, šibenskih oznaka, zahvaljujući čemu su građani dojavili lokaciju vozila koje je uočeno kako se kreće prema Vodicama i Tribunju.

Prisilno uhićenje

Uhićen je u 19 sati u Tribunju.

Vozilo je prošlo najmanje jednu blokadu, dok policajci nisu u središtu Tribunja pucnjavom zaustavili odbjeglog osumnjičenika. Meci su navodno završili u dijelu motora i vjetrobranskom staklu. Jedan šibenski interventni policajac potom je razbio suvozačev prozor i uhvatio Šunjergu prije nego što je uspio dohvatiti pištolj ispod sjedišta.

Privatni pištolj

To je navodno pištolj iz kojeg je mladić ubio roditelje i pripada njegovu ocu, ali nije riječ o službenom pištolju nego o njegovom privatnom oružju, za koje je imao dozvolu. Otac je pištolj čuvao na zakonom propisani način, u sefu. Kako javlja policija, Tin je pištolj ukrao iz sefa.

Neposredno prije uhićenja mladića, helikopter je oko 16,20 sati na imaju pored Čiste Velike pronašao vozilo u kojem se nalazila mrtva 45-godišnja majka ubojice.

Šunjerga je pred policajcima navodno otvoreno pričao o cijelom zločinu, ali nije imao objašnjenje zašto je to napravio, osim da je to morao učiniti jer je bio ljut na roditelje.

>> Tko je 19-godišnjak koji je ubio oca i majku? Nije pokazao kajanje, rekao da je bio ljut na njih

Još trojica osumnjičenih

U međuvremenu je policija objavila kako osim Tina istražuju i jednog maloljetnika, 18-godišnjaka i 20-godišnjaka. Koja je uloga tih mladića u cijeloj priči, za sada nije poznato.

Prijatelj obitelji je ispričao kako su problemi koji su doveli do tragedije eskalirali kada je Tin hito otići na rođendansku zabavu prijatelja.

Prijatelj koji je slavio rođendan je jedan od uhićenih. Njemu je Tin ispričao kako je ubio majku i oca, a on to nije prijavio policiji.

>> PRIJATELJI UBOJICE ZNALI DA JE UBIO OCA I MAJKU Jedan bio s njim dok je ubijao majku

"Vidimo se za deset godina"


Tin je tada navodno bio u društvu s drugom dvojicom koji su bili prisutni kad je ubio majku. Ispričao je slavljeniku što je napravio, a ovaj mu je odgovorio: "Vidimo se za deset godina kad izađeš iz zatvora".

>> Nakon užasa kod Vodica prijatelj poručio ubojici: "Vidimo se za 10 godina kada izađeš iz zatvora"

Prijatelj obitelji je ispričao kako je Tin imao problema s drogom.

Problemi s drogom

"Tin je još od prvog razreda srednje škole imao problema s drogom, zbog čega su ga roditelji htjeli poslati na liječenje. Stoga je otac uzeo godišnji odmor, a Tin to vrijeme nije išao u školu i svo je vrijeme provodio s obitelji", rekao je prijatelj obitelji.

Susjedi su ispričali detalje kobnog dana.

Detalji dana

"Dio subote proveo je s roditeljima u polju. Susjeda je začula pucanj, ali nije posumnjala na najgore. Prodavačica u trgovini vidjela ga je oko 18 sati, bio je kupiti neke sokove, čokoladu i nekoliko kutija cigareta. Vidjevši ga uznemirenog pitala ga je što mu je, na što joj je on kazao da je sve u redu. Kažu da je Tin te večeri bio s društvom u privatnoj kući, čak govore da se i povjerio prijateljima kako je napravio nešto o čemu će se pričati. No, ni njegovi prijatelji nisu to shvatili ozbiljno. Uhićeni su još trojica koji su znali za ubojstvo, no pretpostavljamo kako su se prepali i zato nisu prijavili policiji. Kažu da je mobitel razbio na vodičkom kolodvoru kako mu policija ne bi ušla u trag", priča jedna mještanka Čiste Velike.

"Vratio se po noći u selo, pas je glasno lajao cijelu noć, a nakon nekog vremena je prestao. Nije još poznato, ali čini se da je i psu oduzeo život. Čak je i na svom Facebook profilu oko 1 sat stavio fotografiju psa i postom se oprostio od njega, ali sada više nema te objave, vjerojatno je sam uklonio. Nedjeljnog jutra mještani su ga vidjeli kako šeta po selu, s rukama u džepu, viđen je i na obližnjoj benzinskoj crpki u Stankovcima kako toči benzin, a navodno nije ni platio. Tada još nitko nije znao što se dogodilo", dodaje susjeda.

"Silvanin brat razbio je garažna vrata i tamo je ugledao Marina prekrivenog nekim lancunima s prostrijelnom ranom u glavi. Užasno iskustvo za sve u selu, još ne možemo doći sebi da se to sve događalo kod nas", ispričala je susjeda.

>> NOVI DETALJI O MANIJAKU IZ ČISTE U noći se vratio u kuću, susjeda ga je pitala što mu je

Miran i povučen dečko

Susjedi inače govore kako ne mogu vjerovati što se dogodilo. Kažu kako je Tin uvijek bio miran i povučen.

"O njemu mogu reći sve najbolje, sve mi je pomogao kad mi je trebalo, meni je on bio jedan najboljih dečkiju u selu", komentirali su.

"Pao je prvi razred, ali činilo se da stvari idu na bolje. Ove godine u lipnju trebao je maturirati. Ne možemo kazati da je bio veliki problem, fino bi se javio i pozdravio sumještane. Imao je neke mladenačke hirove, volio je adrenalin, vozio je motor i auto, otac mu je napravio paintball teren u kršu, a volio je i dresirati svog psa. Ništa ga od toga nije činilo toliko posebnim", ispričao je jedan sumještanin, koji sumnja da je Tin, kao što i selo priča, ipak koristio neke opijate.



>> Susjedi o manijaku koji je ubio roditelje: "Bio je jedan od najboljih mladića u selu"


To je, prema pričama, jedan od razloga zašto je ubio roditelje. Naime, kažu kako se usprotivio odlasku u komunu, gdje ga je otac želio poslati zbog problema s drogom.

Ratni zapovjednik Tinovog oca Marina, također kaže kako je Tin bio krasan dečko te da mu nije jasno kako se takvo nešto moglo dogoditi. Dodaje kako je ovo tragedija koja je potresla Hrvatsku.

>> RATNI ZAPOVJEDNIK UBIJENOG SPECIJALCA "Tin je bio krasan momak, ne mogu vjerovati"


 

Pročitajte više