Što sve ima Mirjana Hrga, Kolindina nova savjetnica s plaćom od 16.471 kuna?

Foto: FaH/Sukobinteresa.hr

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa objavilo je imovinsku karticu Mirjane Hrge, nove savjetnice predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović. Hrga je na Pantovčak stigla 16. siječnja, a predsjednicu će savjetovati o strateškim politikama te odnosima sa saborom i vladom. 

Plaća 16 tisuća kuna

Prema podacima iz imovinske kartice, njene će usluge Ured predsjednice svakoga mjeseca plaćati 16.471 kunu, odnosno 26.846 kuna bruto. Od imovine godišnje uprihodi još nešto manje od 60 tisuća kuna. Njen suprug Saša Stefanović, pak, ima prijavljenu godišnju plaću od samo 81.698 kuna. Na sreću, ima i drugih prihoda. Od kapitala godišnje zaradi još 200 tisuća kuna, a od imovine nešto više od 4000 kuna mjesečno. 

Dva stana u Zagrebu, kuća u Bjelovaru

Bračni par vlasnik je dvaju stanova u Zagrebu, jednog od 91 kvadrata i jednog od 101 kvadrata. Ukupna procijenjena vrijednost im je 2 milijuna i 880 tisuća kuna. Mirjana Hrga vlasnica je i kuće u Bjelovaru vrijedne 580 tisuća kuna koju je naslijedila. 

Villa Mare rasprodana za sljedeću sezonu

Najvrjednija nekretnina im je Villa Mare na Lošinju. Stara kapetanska kuća od 180 kvadrata procijenjena je na 2,59 milijuna kuna. Ljeti je iznajmljuju turistima. Prema podacima na stranici Booking.com, kuća je već rasprodana za sljedeću sezonu. Imaju i brod Fratelli Aprea Sorrento 32 vrijedan 740 tisuća kuna koji im ljeti služi kao privremeni dom dok je kuća iznajmljena. 

Mirjana Hrga posjeduje 10 godina star automobil Mini vrijedan 44 tisuće kuna, manju količinu dionica Hrvatskog Telekoma i udio u fondu Erste banke. Nema osobne štednje, ali suprug joj je uspio uštedjeti malo više od 300 tisuća kuna.

Hrga će svaki mjesec davati 7.000 kuna od plaće za dvije obitelji

Zanimljivo je da se samom kraju imovinske kartice Mirjane Hrge navodi kako će nova savjetnica predsjednice Kolinde Grabar Kitarović od svoje neto plaće, a počevši s isplatom plaće za veljaču 2019., za potrebe dviju potrebitih obitelji mjesečno izdvajati 7000 kuna neto sve dok joj traje mandat.

Pogledajte cijelu imovinsku karticu Mirjane Hrge:

Imovinska kartica Mirjane Hrge by on Scribd

Pročitajte više