Stolica SLOG izvorni hrvatski proizvod

Vladimir Sušanj Inđić, dipl.ing.šum., osmislio je i patentirao poseban sustav upletenih kuglica za sjedišta i naslone različitih stolica, ležaljki te sličnih proizvoda. Sustav upletenih kuglica "SLOG" odlikuje se izuzetnom ergonomskom kvalitetom jer se "mreža s kuglicama" savršeno prilagođava ljudskom tijelu, amortizira nagle pokrete i vibracije, te potiče cirkulaciju. Kao prva primjena patenta SLOG, na tržište je plasirana stolica SLOG model 0.93.

Za razliku od sličnih sustava kuglica za sjedišta i naslone koje se polažu na postojeće stolice, naslonjače i sl. (npr. sjedišta vozača), ova mreža s kuglicama je upeta u okvirnu / nosivu konstrukciju stolca, ali slobodno stoji u prostoru, te time ljudsko tijelo ne nailazi na otpor već je u prirodnom položaju.

"Podatak da se mreža s kuglicama može isplesti jedino ručno od žice i kuglica (plastičnih, drvenih ili od bilo kojeg drugog materijala), otvora prostor za upošljavanje djelatnika kod kuće. Na taj način će se omogućiti u nerazvijenim i ruralnim krajevima Republike Hrvatske zapošljavanje socijalno ugroženog stanovništva (sezonsko zapošljavanje kada nema poljoprivrednih radova i sl.), starijih ljudi koji su ostali bez svojih radnih mjesta, neobrazovanog stanovništva i sl." istaknula je Petra Škevin, Arborsapiens, voditeljica promocije branda SLOG.

Pročitajte više