Stop nasilju: Prosvjed zbog ubojstava mladih ispred škole Luke Ritza

JERKO MARIĆ i njegova grupa Adastra organiziraju prosvjed protiv nasilja u gradu Zagrebu, s posebnim naglaskom na smrt mladog Luke Ritza, otkrio je Marić za Index. Nakon današnjeg ubojstva 26-godišnje Ivane Hodak glavna poruka će biti kako se mora spriječiti da se u Zagrebu i dalje ubijaju mladi.

Prosvjed će se održati ispred Grafičke škole koju je pohađao ubijeni Luka Ritz, čiji napadač još uvijek nije pronađen. Prosvjed bi se trebao održati 25. listopada ali još se čekaju odgovori Grada Zagreba i Grafičke škole, te se Marić nada da će gradonačelnik Milan Bandić pružiti podršku ovom skupu. Kontaktirana je i obitelj Luke Ritza koja je dala podršku cijelom događaju. Vođa rock skupine Adastra kaže kako je moguće da se prosvjed održi i u samom središtu Zagreba te očekuje da se ovoj akciji pridruže i ostali glazbenici i građani.

"Novinari su već puno napravili nakon ovog velikog vala nasilja, ali ostala javnost šuti, javnost spava. Vrijeme je da svi zajedno dignemo glas", rekao nam je Jerko Marić.

Jerko Marić je napravio i pjesmu kojom želi poručiti kako je nedopustivo da se u zagrebu ubijaju mladi ljudi a zove se "Surovi grade". Pjesma će biti gotova u srijedu i čitatelji Indexa će je moći čuti među prvima.

"Mislim da u Hrvatskoj previše prava imaju oni  koji oduzmu sva ljudska prava, odnosno oduzmu pravo na ljudski život. Nije u redu da više prava imaju ubojice nego žrtve", zaključio je Marić.

D.M.

Pročitajte više