Stradala obitelj vraćala se s izleta. Pijani vozači bili su zajedno na krštenju?

SCreenshot: BHRT; Foto u tekstu: Pixsell

JOŠ uvijek se čekaju službene informacije o okolnostima teške prometne nesreće kod Mostara, u kojoj su poginuli Boris (35) i Marijana (34) Krstić te njihov 9-godišnji sin, a teško je stradala i bori se za život njihova 3-godišnja kći.

Do tragedije je vjerojatno došlo zbog alkohola i utrkivanja vozača BMW-a X5 i Mercedesa.

Jedan od njih, vozač BMW-a X5 Mate Primorac (46), također je poginuo.

Kako je došlo do nesreće?

Kako večeras piše Avaz.ba, prema jednoj verziji događaja, prometnu nesreću izazvao je upravo Primorac, koji je nepropisno pretjecao na mjestu gdje je dozvoljena brzina 60 kilometara na sat, uslijed čega je udario u Mercedes za čijim je volanom bio Mile Doko (31), potom u BMW kojim je upravljao L.Š. (22) i na kraju svom silinom u Renault Scenic, u kojem je bila obitelj Krstić, a kretao se iz suprotnog smjera.

Također, piše Avaz, Primorac i Doko zajedno su bili na krštenju u jednom mostarskom restoranu, iz kojeg su se zaputili prema Čitluku i Međugorju, gdje žive. Dodaju kako se špekulira da je Primorac krenuo pretjecati Doku, no da on to nije dopustio te je uslijedila utrka.

Doko je prošao neozlijeđen, a teške tjelesne ozljede, osim trogodišnje kćeri stradale obitelji, zadobile su još tri osobe. Nitko od njih nije životno ugrožen.

Jedan vozač imao 2.5 promila alkohola u krvi?

Hercegovina.info piše kako je Doki izmjereno 2.5 promila alkohola u krvi.

Dodaju da je Primorac bio biznismen te se bavio ugostiteljstvom i ugradnjom rashladnih komora, a Mile Doko, koji je upravljao Mercedesom, sin je jednog od hercegovačkih tajkuna.

Jesu li ovo točne informacije, koje prenose i drugi BiH mediji, tek se mora utvrditi.

Obdukcija je počela

U mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru danas je počela obdukcija tijela stradalih u nesreći, a bit će dovršena sutra.

Iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona naveli su da su naredili sva potrebna vještačenja i poduzeli brojne mjere i radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti koje su dovele do tragične nesreće.

Pročitajte više

 

Pročitajte više