Štrajkaši glađu zbog Keruma završili u bolnici

TROJICA radnika DES-a koji već pet dana štrajkaju glađu u znak protesta protiv imenovanja novog direktora Kerumovog Marija Meštrovića, završili su danas u bolnici zbog problema s tlakom i krvožilnim sustavom.

Neka politika makne svoje šape s DES-a

Unatoč zdravstvenim problemima, nastavljaju štrajkati, sve dok im se ne obrati splitski gradonačelnik Željko Kerum osobno. "Radnici traže razgovor s Kerumom, a ne ovim njegovim zamjenicima Šundovom i Viskovićkom, koji su sve ovo i zakuhali. Ako dođu, izbacit ćemo ih napolje. Neka politika makne svoje šape s DES-a", kaže Jozo Marić iz HUS-a.

DES-ovci su se pobunili jer gradska vlast želi maknuti njihovog starog direktora Ivana Grbića, s kojim su prezadovoljni. Razgovor s Kerumom najnoviji je zahtjev radnika DES-a, već prije su najavili da žele i da šefica Upravnog vijeća Romana Škrabić podnese ostavku.

Škrabićka ostavku nije dala, ali je zato poništila natječaj za izbor ravnatelja, zbog čega je otkazana i sjednica Gradskog vijeća najavljena za sutra. Koliko problema.

Obezglavljeni HDZ u DES-u

Osjetivši da je DES prerastao u značaj politički problem, u splitskoj ustanovi za rehabilitaciju osoba sa invaliditetom za vikend se ukazao i župan Ante Sanader. Biznisu u DES-u mjesta nema, poručio je Sanader, kojem je Kerumov HGS u koaliciji sa SDP-om dan prije oteo kontrolu nad trgovačkim društvima županije.

Dan je ionako bio podosta crn za sve HDZ-ovce jer je zagrebački sud odredio jednomjesečni pritvor Željku Kljakoviću Gašpiću, bivšem članu Uprave HEP-a i jednom od istaknutijih članova solinske podružnice HDZ-a, okupljene pod skutima don Vinka Sanadera.

Pročitajte više