Strani mediji javljaju o pogrebu "kontroverznog hrvatskog novinara povezanog s kriminalnim podzemljem"

POGREB "kontroverznog hrvatskog novinara" Ive Pukanića nije prošao nezapaženo ni kod stranih novinara. Ugledna svjetska novinska agencija The Associated Press tako u prvi plan stavlja činjenicu da se od Pukanića oprostio njegov dobar prijatelj, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, ali i stotine drugih ljudi koji su došli na groblje u Velikoj Gorici.

Preneseni su i detalji iz govora Nacionalovog kolumnista Srećka Jurdane, a posebno se ističe da je Jurdana optužio policiju kako je "Pukanićeva krv i na njihovim rukama".

AP ističe kako je Pukanić ubijen samo dva tjedna nakon što je u centru Zagreba, usred bijela dana, s dva hica u glavu likvidirana 26-godišnja Ivana Hodak, "kćer poznatog odvjetnika". AP ističe kako su hrvatske vlasti ubojstvo Ivane Hodak opisale kao mafijašku likvidaciju, ali još nitko nije uhićen zbog ovog zločina.

Opsežan izvještaj o Ivi Pukaniću donosi i Al Jazeera, koja prenosi navode hrvatskih medija da je danas privedeno više osoba osumnjičenih da su imali veze s bombaškim napadom na Pukanića. Al Jazeera prenosi i izjavu glasnogovornice zagrebačke policije Aleksandre Ljube koja je potvrdila privođenja, ali nije mogla dati nikakve detalje o osumnjičenim osobama.

Al Jazeera, također, opisuje Pukanića kao jednog od najkontroverznijih hrvatskih novinara "koji je bio blizak mnogim političarima pa tako i predsjedniku Stipi Mesiću, ali proteklih su ga godina napisi u nezavisnim medijima povezivali i s kriminalnim podzemljem".

J.C.
Foto: Index

Pročitajte više