"Strauss-Kahn će biti oslobođen, bila je to namještaljka"



"MOJ KLIJENT će biti oslobođen od optužbi koje su šokirale gospodarski svijet", rekao je odvjetnik Benjamin Brafman govoreći za bivšeg šefa Međunarodnog monetarnog fonda Dominuquea Straussa Kahna u razgovoru za izraelski Haaretz. Kako kaže cijeli slučaj zapravo je namješten.

Riječ je o prvom intervjuu nakon što je Strauss-Kahn uhićen zbog pokušaja silovanja hotelske sobarice. Brafman nije htio govoriti o detaljima slučaja, posebice ne o francuskim medijima koji su za Kahna napisali da je bio opsjednut tekstom, no odvjetnik kaže kako su se policijske vlasti u SAD-u prema njegovom klijentu odnosili krajnje agresivno s obzirom da je riječ o poznatoj osobi.

Strauss-Kahn je spreman za dugu borbu te nikako nije sretan da se mora braniti od optužbi za nešto što nije uradio, tvrdi Brafman.

"Strauss Kahn ostavio je na mene vrlo snažan dojam i dobro se drži unatoč okolnostima cijelog slučaja", rekao je odvjetnik Brafman ističući kako je sudeći prema rezultatima istrage neminovno da će Kahn na kraju biti oslobođen. 

Podsjetimo, Strauss-Kahn je prije dva dana pušten iz pritvora odlukom njujorškog suca te prebačen na privremenu lokaciju na Manhattanu, na kojoj će ostati dok njegovi odvjetnici ne pronađu prikladan stan u kojem će "guliti" kućni pritvor. Sudac vrhovnog suda Michael Obus ranije je pristao da se Strauss-Kahna iz zatvora pusti uz jamčevinu od milijun dolara, što bivšem šefu MMF-a nije bio problem platiti.

Pročitajte više