Strava u Švicarskoj: Socijalni radnik silovao 114 djece i odraslih s posebnim potrebama

ŠVICARSKI tužitelji su objavili kako je socijalni radnik priznao seksualno zlostavljanje 114 djece i odraslih s posebnim potrebama.

Muškarac je radio u devet domova te je priznao i osam pokušaja zlostavljanja, a većina njih se dogodila u području Berna. Istraga je pokrenuta nakon prijave dvije njegove navodne žrtve. Bernska policija je izvijestila da u dokazima protiv muškarca ima i fotografija te snimki zlostavljanja.

Najmlađa žrtva imala jednu godinu

"Jedno od najvažnijih pitanja u istrazi je kako toliko zlostavljanja može proći neopaženo tako dugo vremena", kazala je šefica kriminalističkog odjela bernske policije Gabriele Berger. Muškarca je policija zbog navodnog seksualnog zlostavljala već provjeravala 2003. godine no tada nisu imali dovoljno dokaza, a sada je istraga ponovno otvorena.

2003. godine ga je optužila 13-godišnja mentalno oboljela djevojčica. Navodni zlostavljač, čiji identitet mediji ne navode, ima 53-godine. Obećao je policiji da će surađivati u istrazi. Većina njegovih žrtava bili su mentalno bolesni dječaci ili oni s posebnim potrebama, no zlostavljao je i žene. Kazao je istražiteljima da je zlostavljao i djecu zaposlenika nekih domova. Najmlađa njegova žrtva imala je samo jednu godinu.

Pročitajte više