Stravičan video silovanja iz Indije otkrio počinitelje. Dvojica uhićena

Ilustracija: 123rf

U INDIJI su uhićena dvojica muškaraca zbog sumnje na silovanje, nakon što se po društvenim mrežama proširila strašna snimka zločina, javljaju lokalne vlasti, a prenosi BBC.

Muškarci su se navodno izmjenjivali tijekom silovanja i sve snimali mobitelom. Žrtvu su zgrabili i odveli dok se u nedjelju ujutro kupala u rijeci Ganges, koja je Indijcima sveta.

Na videosnimci se čuje kako žena moli počinitelje da razmisle o tome što čine pored njihove svete rijeke. Rijeku je nazvala 'majkom', kao što je i običaj u Indiji kada se opisuje nešto sveto i vrijedno štovanja.

Policija nije htjela saslušati žrtvu

Policija je izvijestila kako je zaplijenila mobitel na kojem se nalazi snimka navodnog napada i da ga je poslala na forenzičku analizu, javlja Times of India.

Nije još jasno tko je prijavio nasilje jer su izvješća o tome različita. Policija tvrdi da je do saznanja o zločinu došla tek nakon što se video proširio po društvenim mrežama, dok su lokalni mediji izašli s drugačijom pričom o tome da je žrtva nedugo nakon počinjenog nasilja pokušala prijaviti silovanje u policijskoj stanici, ali da je policija nije htjela saslušati.

Iz istog sela

"Nikome nije htjela reći što se dogodilo, sve je držala u sebi. Nakon što je videosnimka u utorak postala viralna, morali smo je uvjeravati da da izjavu na policiji", rekao je nadzornik Anand Kumar.

Žrtva je inače iz istog sela kao i počinitelji.

Prema indijskim statistikama o kriminalu u toj zemlji, u prosjeku se jedna žena siluje svakih 13 minuta, no pretpostavlja se da je ukupan broj te vrste nasilja još veći. Zbog stigme koja je u Indiji još uvijek povezana sa silovanjem i seksualnim napadima, mnoge žene taj zločin ne prijavljuju iz straha da će im u njihovoj zajednici zauvijek biti narušena čast i ugled, piše BBC.

Pročitajte više