Stravičan zločin: Par drogirao muškarca, polio ga benzinom i zapalio u šumi blizu Križevaca

POLICIJA je utvrdila kako je 71-godišnji Hrvoje Filipović, koji je prošlog tjedna pronađen spaljen u šumi kod Križevaca, ubijen. Policija je izvijestila da su zbog ubojstva, najvjerojatnije iz koristoljublja, priveli 32-godišnjaka i 33-godišnjakinju.

Tijekom dana izvedeni su pred suca istrage Županijskog suda u Varaždinu Krešimira Kraljica, koji je osumnjičenike za ubojstvo saslušao i odredio im dvodnevno zadržavanje u pritvoru. Iskaze su dali u pratnji branitelja koji su im određeni po službenoj dužnosti. Muškarac se branio šutnjom, a njegova je supruga gotovo četiri sata iznosila svoju obranu. Sudac Kraljic rekao je da je policija odradila vrlo dobar posao te da je sada na zamjenici županijske državne odvjetnice Irme Bagarić da podigne optužni prijedlog.

S Filipovićevom karticom platili benzin kojim su ga polili

Par je nakon dugo planiranja prošlog utorka u stanu na Pešćenici Filipoviću u sok ulio usitnjene medikamente. Potom su ga omamljenog iznijeli iz stana 33-godišnjakinje i stavili ga u BMW 318 zagrebačkih registarskih oznaka. Na putu do šume kod Križevaca, stali su na benzinskoj postaji u istočnom dijelu Zagreba te su sa Filipovićevom karticom platili kanistar i 16 litara benzina. Nesretnog Filipovića su polili u šumi i zapalili. Nije poznato je li bio  još živ kada su ga zapalili.

32-godišnjak se vratio u Zagreb i iz Filipovićevog stana ukrao video kameru i fotoaparat, a još par dana je s njegovim karticama kupovao tehničku robu i dizao novac. 32-godišnjak je otprije poznat policiji te je za njim, u trenutku uhićenja, bila raspisana tjeralica zbog izbjegavanja zatvorske kazne. U njegovom dosjeu se nalazi 30-ak djela imovinskog karaktera. Filipović je 33-godišnjakinju upoznao putem oglasnika. Nije poznato je li nevjenčani par počinio još koje kazneno djelo te policija moli građane da prijave ukoliko su imali sličnih iskustava.

Nestanak prijavila majka

Podsjetimo, nestanak muškarca je 31. siječnja prijavila njegova 93-godišnja majka. Hrvoje je bio bogati Zagrepčanin iz Novog Zagreba koji se brinuo za svoju majku.  Još nije poznato je li policija pronašla njegov automobil, koji je nestao kad i Hrvoje.

Njegovo spaljeno tijelo je prošlog utorka u šumi Ravenščica kod mjesta Novaki Ravenski blizu Križevaca pronašao slučajni prolaznik.

Pročitajte više