Stravična ispovijest silovanih dječaka

POČETKOM godine sisački je Centar za socijalnu skrb dobio dojavu da su dva dječaka, četverogodišnjak i sedmogodišnjak, u jednoj obitelji emocionalno i fizički zlostavljani.

Nakon dojave dječaci su smješteni u udomiteljsku obitelj, gdje su se otkrile stravične tajne koje su dječaci skrivali u sebi.

Nakon što su se smjestili kod udomitelja četverogodišnjak je prva četiri mjeseca urinirao u gaće, obavljao nuždu svuda po kući, ponekad i skrivao hranu. Bojao se muškaraca, a u igri je često glumio mrtvaca, piše .

Stariji dječak je bio puno agresivniji, sklon samoozljeđivanju, a krajem ljeta udomitelji su otkrili kako seksualno napastvuje mlađeg brata.

Udomitelji su zatim, razgovaravši s dječakom, saznali kako su dječaci bili i seksualno zlostavljani od roditelja i njihovih poznanika, što se i potvrdilo u Poliklinici za zlostavljanu djecu grada Zagreba.

“Prcao me tata i oni su se prcali, davili su me rukom, boljelo me 80 dana još nakon toga. Tata to meni radi na čupavom krevetu, ja ležim na trbuhu, a tata mi to radi u guzu – tata me prca. Mene to jako boli. Plakao sam dok me tata prcao, osjetio sam mokro i tvrdo u guzi i išla mi je krv. Tata je poslije stavio šećer na guzu, tata i kum su prcali bracu, mama i strikan su gledali kad ga je tata prcao, kum se popišao u deku, po krevetu, po mojoj mami i kumi. Bijelo je pišao. I drugi su pišali bijelo.” - otkrio je stravičnu tajnu stariji dječak svojim udomiteljima, piše Nacional.

Mlađi dječak u Poliklinici je ispričao da su ga otac i stric u alkoholiziranom stanju davili, dok je majka to gledala. Rekao je i kako su ga i otac i stric i mama “prcali”, te da je morao gledati kako kum ima spolni odnos s majkom te kako otac siluje starijeg brata.

Dječaci su u međuvremenu smješteni u jedan od domova za napuštenu djecu gdje će čekati kraj istrage kada bi se roditelji trebali naći pred sudom. No, kako piše Nacional, roditelji bi mogli biti optuženi tek za emotivno i fizičko zlostavljanje, ali ne i za seksualno. Prema Nacionalu, razlog za to je otvoreni rat između Državnog odvjetništva i Poliklinike za zlostavljanu djecu grada Zagreba.

Pročitajte više