Stravična nesreća u Zagrebu: Sportskom jurilicom pokosio muškarca i njegovog osmogodišnjeg sina

Foto: Nenad Dugi/Cropix

U UTORAK u 8.37 sati je u Zagrebu, na Sveticama kod kućnog broja 36, došlo do stravične prometne nesreće. Automobil je naletio na dva pješaka i na mjestu ih usmrtio. Zbog prometne nesreće i trajanja očevida ulica Svetice je sve do 13 sati bila zatvorena za sav promet od Branimirove do ulice Divka Budaka.

25-godišnji vozač je muškarca i dječaka, školarca, pokosio automobilom Toyota Celica na nogostupu ulice! O brzini i silini naleta automobila koji je na mjestu ubio dva pješaka najbolje svjedoče polomljeni metalni stupići i odlomljeni komadi betona. Evidentno je da je vozio znatno brže od ograničenja, ali ne zna se još točno kolikom brzinom.

Pokosio oca i sina

Prema neslužbenim informacijama, stradali su 36-godišnji otac i njegov osmogodišnji sin. 25-godišnji I.L., koji je upravljao Toyotom zagrebačkih registracija, nije ozlijeđen.


Policija je završila očevid, a detaljnije informacije o nesreći priopćit će u srijedu ujutro. Neslužbeno se može čuti da je vozač Toyote izgubio kontrolu nakon pretjecanja drugog vozila koje mu se ispriječilo na putu.

Svjedokinja nesreće je za RTL izjavila da se šokirani vozač htio udaljiti u suprotnom smjeru od mjesta nesreće, ali ga je jedna žena upitala "kuda ide" te je stao i ostao s njom do dolaska policije. Policija je nakon očevida poručila da I.L. nije bježao s mjesta nesreće.

Vozač koji je skrivio prometnu nesreću sudjelovao u brdskim utrkama?!

Nakon što su objavljene fotografije s mjesta ove stravične nesreće, javio nam se čitatelj koji kaže kako je vozača te automobil, kojeg prepoznaje po specifičnim felgama, prije mjesec dana vidio kako se utrkuje po Sljemenu!


"Prije otprilike mjesec dana, 5. studenog oko 16 sati, na Sljemenu smo naletjeli na kolonu automobila pred vrhom! Naime, dvije Toyote Celice su se utrkivale i jedna je izletjela van i ostala `visiti na drvu`", priča čitatelj i dodaje kako je vozač koji je danas usmrtio dvoje ljudi vozio onu drugu Toyotu, koja nije izletjela s kolnika, te obilazio kolonu i ispričavao se svima zbog nezgode i zastoja: "Naravno da nisu rekli da su se utrkivali već da je sklisko bilo i da je izletio, ali svjedoci navode jasnu utrku između njih dvojice".

No, ni Zagrebačka ni Krapinsko-zagorska policijska uprava u svojoj evidenciji tu prometnu nesreću nemaju zabilježenu! To ne čudi, jer policajci nisu prve osobe kojima se vozači (ilegalnih) utrka javljaju nakon što skrive nezgodu. Čitatelj priča kako su se s njim u automobilu nalazile još tri osobe i kako se svi sjećaju vučne službe, ali ne i policije na mjestu događaja!

Čitatelj navodi kako su na kolonu vozila naišli oko 500 metara nakon uključenja na cestu koja dolazi sa zagrebačke strane, iza Lugarnice prema vrhu. Nesreća se zbila na desnom oštrom zavoju 500-tinjak metara od vrha Sljemena, koji je specifičan jer na tom dijelu 10 metara dalje prolazi žičara preko ceste i jedini je takav na cijelom Sljemenu, dodaje čitatelj.

Pročitajte više