Stravična sudbina BiH tinejdžerice: Prvo seksualna robinja teroristima, a kasnije je nasmrt zatukli

Screenshot: YouTube

TINEJDŽERICE iz Austrije porijeklom iz BiH, koje su pobjegle od doma kako bi se pridružile teroristima Islamske države, korištene su kao seksualne robinje od strane militanata. Jedna od njih je nasmrt pretučena kada je pokušala pobjeći, otkrila je bivša zarobljenica ISIS-a.

17-godišnja Samra Kesinović i njezina prijateljica, 15-godišnja Sabina Selimović, intenzivno su korištene u propagandne svrhe od strane Islamske države. Djevojčice su se teroristima pridružile u Siriji u svibnju 2014. godine, piše Daily Mail.

Pojavljivale su se na web stranicama ISIS-a noseći AK-47 te okružene grupama militanata. No, krajem listopada prošle godine, Kesinović je navodno htjela pobjeći od grupe. Ubijena je od strane ISIS-ovaca u pokušaju bijega iz Raqqe.

Prije smrti, izrabljivana je kao seksualna ropkinja, otkrila je tuniška bivša ekstremistica koja je živjela zajedno sa Samrom i Sabinom u Raqqi.

Tunižanka je kazala kako su dvije austrijske tinejdžerice živjele zajedno u istoj kući te kako se na njih gledalo kao na "seksualni poklon za nove borce".

Pročitajte više