Stravično ubojstvo u Italiji: Pakistanac zaklao kćer jer nije željela živjeti po njegovim pravilima

ITALIJU je protekli tjedan šokirala priča o ubojstvu 21-godišnje Hine Saleem, kojoj je vlastiti otac prerezao grkljan zbog toga što nije željela živjeti po njegovim pravilima i udati se za muškarca kojeg joj je on odredio još dok je bila djevojčica.

Hina Saleem odlučila je prošle subote posjetiti obitelj, s kojom je već nekoliko godina bila u vrlo lošim odnosima. Nakon što se nije vratila kući, u kojoj je živjela s talijanskim stolarom za kojeg se namjeravala udati, i nije ju mogao dobiti na mobitel, on je pozvao policiju.

Karabinjeri su provalili u kuću Hinainih roditelja u breščanskoj regiji, te su odmah posumnjali na najgore, jer je njezina soba bila prepuna krvi. Nakon daljnje potrage u dvorištu, zakopano oko metar ispod tla, pronašli su mrtvo tijelo 21-godišnjakinje s prerezanim grkljanom. Njena odjeća bila je natopljena krvlju.

Dva dana nakon što su otkrili tijelo, talijanska je policija uhitila oca djevojke Mohammeda Sallema koji je odmah hladnokrvo priznao: "Da, ja sam je ubio", no o razlozima i detaljima nije želio govoriti, javlja Independent.

Policija sumnja kako je razlog ubojstva taj što je Hina bila obećana svom bratiću, što im je kazao njezin dečko koji je i prijavio nestanak.

Prema prvim rezultatima istrage policija smatra kako je do ubojstva došlo nakon što su njen otac, šogor i još jedan muškarac pokušali uvjeriti Hinau posljednji put da se s obitelji vrati u grad Gujarat u Pakistanu, gdje je rođena, kako bi se tamo udala.

"Ili ćeš se vratiti s nama ili ne ideš nigdje" - riječi su kojima su pokušali uvjeriti Hinau da pođe s njima, smatraju karabinjeri.

"Vrše pritisak na mene. Optužuju me da se ne ponašam kao muslimanka, već više kao kršćanka. Govore mi da sam glupa. I moja majka stalno trpi uvrede. Tuku me." - kazala je Hina policiji još 2003. godine nakon što je pobjegla od kuće, saznaje Corriere dela Sera. Nakon bijega pronašla ju je policija, koja ju je željela vratiti kući. Još tada se Hina pokušala izvući iz kuće, pričajući policiji kako ju zlostavljaju, no nije se uspjela spasiti.

Ovo ubojstvo šokiralo je Italiju, te još više potaknulo sumnje građana treba li promijeniti zakon o dobivanju talijanskog državljanstva. Naime, prije tjedan dana talijanski je ministar unutarnjih poslova Giuliano Amato objavio kako se planira skratiti vrijeme potrebno za dobivanje talijanskog državljanstva s 10 na 5 godina.

A.H.

Pročitajte više