Štrbac: Hrvatska nema dokaza protiv Kapetana Dragana

SAVO ŠTRBAC, predsjednik srpskog dokumentacijsko-informativnog centra "Veritas", stao je u obranu Dragana Vasiljkovića, koji je uhićen u Australiji temeljem Interpolovog naloga.

Podsjetimo, Štrbac i njegov "Veritas" bave se prikupljanjem informacija o srpskim žrtvama u ratovima 90-ih godina, pri čemu im "napuhavanje" broja srpskih žrtava nije nimalo strano, dapače.

Štrbac je tako u razgovoru za srpski Kurir ustvrdio da Kapetan Dragan nije ni teoretski mogao počiniti zločine za koje ga tereti hrvatsko pravosuđe, budući da "su dokazi koje Hrvatska ima protiv kapetana Dragana potpuno neutemeljeni".

"Treba prije svega podsjetiti da je Vesna Škare-Ožbolt tek poslije teksta u The Australianu, u kome je kapetan Dragan optužen za počinjenje ratnih zločina, naredila da se nešto protiv njega nešto "iskopa". Naime, do tada u Hrvatskoj protiv njega nije bio pokrenut nijedan sudski postupak, nego samo protiv stanovitog Dragana Vasiljevića za zločine u okolini Dubrovnika." - kazao je Štrbac.

"U iskazima svjedoka koji su javili posle "javnog natječaja" Ožboltove nema ni trunke istine. Kapetan Dragan nije ni bio u Kninu u vrijeme kad su počinjeni zločini koji mu se pripisuju. A u njegovom kampu u Bruškoj postojao je zatvor, ali su u njemu bili su uglavnom nepodobni Srbi." - tvrdi šef "Veritasa".

Štrbac je Kuriru kazao kako je u to vrijeme i sam boravio u "Krajini", gdje je istraživao, te zaključio kako se nijedan zločin ne može dovesti u vezu s Draganom Vasiljkovićem.

"Nije sporno da je on sudjelovao u operacijama u kojima je bilo poginulih, što je i priznao, ali njegove jedinice nisu činile ratne zločine." - zaključio je Štrbac.

Pročitajte više