Strenja Linić: Ako treba, odreći ću se besplatnog dopunskog osiguranja

Foto: Facebook

MOST-ova zastupnica Ines Strenja Linić danas je kazala kako je oslobođena plaćanja dopunskog osiguranja, na temelju svojeg braniteljskog statusa, što su prenijeli brojni mediji.

> MOST-ova zastupnica koja je oslobođena plaćanja dopunskog: Medicina nije besplatna i ona košta

MOST se ubrzo oglasio priopćenjem.

"Povodom brojnih nepotpunih informacija o saborskoj zastupnici Ines Strenja Linić i njezinom neplaćanju police dopunskog osiguranja, ovim putem željeli bismo vas informirati o pravoj i potpunoj istini."

"Izjava o tome kako sam oslobođena plaćanja dopunskog osiguranja je nepotpuna jer je iz nje izostavljeno da sam plaćanja oslobođena kao hrvatski branitelj temeljem članka 11. Zakona o hrvatskim braniteljima i članka 14. a. Zakona o dopunskom osiguranju i to zbog ozljeda ili bolesti nastale u Domovinskom ratu. Želim naglasiti da sam u ratu kao branitelj provela 1629 dana na prvoj crti kao liječnik u Gospiću te da sam pritom u tri navrata nastradala i to ne samo od gelera. Svejedno, ako je to potrebno, ja ću se odreći besplatnog dopunskog osiguranja te potaknuti preispitivanje potrebe podizanja imovinskog cenzusa kako bi se što više građana koji su socijalno ugroženi oslobodilo plaćanja. Također, smatram da osim socijalnih kategorija pojedine skupine bolesnika svakako i dalje trebaju biti oslobođene plaćanja", poručila je Ines Strenja Linić.

Pročitajte više