Student: Radnik aquaparka u Umagu me udario veslom po glavi, šikljala je krv

Foto: Privatna arhiva

U ČETVRTAK navečer došlo je do incidenta u Zambratiji kod Umaga.

Naime, mladi student novinarstva Matej Markovinović tvrdi da ga je napao djelatnik Aquaparka Zambratija. Mladić je Glasu Istre rekao da ga je napao verbalno i fizički pri čemu ga je udario veslom po glavi. Zbog toga je, tvrdi, zadobio tešku ozljedu i četiri šava.

"Otišli smo se popeti na platformu ne znajući da ću zbog toga skoro poginuti"

"Sve je počelo u večernjim satima kada smo moja dva prijatelja i ja odlučili otići na noćno kupanje na plažu u Zambratiji. Ugledavši u moru navedeni aquapark, koji je zapravo ništa drugo osim jednog tobogana i platforme na napuhavanje, otišli smo se popeti na njega, ne znajući da je, očito, vrijedan kao suho zlato te da ću zbog toga skoro poginuti", prepričao je incident mladić u pismu Glasu Istre.

"Prijetio nam je da će nas prebiti, a onda je zamahnuo veslom. Obranio sam se, okrenuo glavu i osjetio udarac"

"Čim sam se popeo na njega, djelatnik aquaparka doplivao je na surferskoj dasci i veslom te se derao da siđem te mi je uputio još niz psovki koji nimalo ne priliče nekom tko radi u srcu turističke sezone i to posao u kojem su glavni klijenti djeca. Budući da nisam htio ikakve probleme, sišao sam s te platforme, pa je on doplivao do mene i mojih prijatelja i nastavio s vrijeđanjem i prijetnjama da će nas prebiti. U jednom je trenutku zamahnuo veslom, pri čemu sam ja digao ruku u znak obrane, no potom se zaustavio, a ja sam okrenuo glavu kako bih se vratio na plažu i tad sam osjetio teški udarac od kojeg sam skoro pao u nesvijest.

"Krv je šikljala na sve strane"

Krv je šikljala na sve strane te sam se jako uplašio i teturajući sam otišao iz mora, dok je djelatnik Aquaparka Zambratija i dalje nastavio s prijetnjama mojim prijateljima. Na plaži su bile dvije žene koje su mi, nakon što su vidjele u kakvom sam stanju, odmah pozvali Hitnu, koja je došla vrlo brzo i odvela me u vozilo Hitne pomoći gdje sam dobio liječničku pomoć i četiri šava. S njima je došla i policija iz Umaga koja me ispitivala o situaciji te su bili vrlo korektni, no još nisu otkrili počinitelja iako su znali da se radi o djelatniku Aquaparka Zambratija.

"Skoro sam se u Zagreb vratio u lijesu"

Zbog penjanja na aquapark, ako se on tako uopće može i nazvati, skoro sam se u Zagreb vratio u lijesu. Pogriješio jesam što sam to napravio, jer se to ipak treba papreno platiti, a moj bi spust niz gumeni tobogan vjerojatno smanjio vlasniku Aquaparka cjelodnevnu dobit, pa se to ipak moralo kazniti s teškim fizičkim napadom od kojeg već tri dana ne mogu normalno zaspati.

Pozivam sve ljude da pripaze na ovakve stvari, čini se da je, kao i uvijek, najbitnija zarada, a ne kakva je kvaliteta zaposlenika koji drže ovakve "turističke atrakcije", zaključio je.

Policija potvrdila napad

Policija je Glasu Istre potvrdila da je u subotu oko 21:30 zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira na plaži u Zambratiji. Kazali su da su dolaskom na mjesto događaja zatekli dvojicu 20-godišnjaka iz Zagreba koji su prvo napadnuti verbalno, a potom je jedan dobio udarac veslom po glavi.

Policija ne navodi identitet napadača, ali dodaje da je bio revoltiran time što su se mladići penjali na zrakom punjene gumene dijelove tzv. wibite. 20-godišnjaku je pružena hitna pomoć u Umagu. Za napadačem se traga.

 

Pročitajte više