Studenti jeftina konkurencija splitskim peračima prozora

DA PRANJE prozora može biti problem, potvrđuje priča iz Splita u kojem se ovih dana, nakon zimskih nepogoda, studenti, planinari i profesionalni perači prozora bore za "svoje mjesto pred prozorima".

Naime, perači prozora žale se na jeftinu konkurenciju studenata i planinara koji uz upola manje cijene sa Splitskim hotelijerima i vlasnicima zgrada dogovaraju poslove visinskog pranja prozora. U Splitu, naime, ima nekoliko tvrtki koje, između ostalog, pružaju usluge čišćenja prozora na visinama.

Siniša Kosmos iz tvrtke "Fratuna" rekao je za Slobodnu Dalmaciju kako "ljudi često angažiraju perače preko student servisa, koji posao obave i za upola manju cijenu nego oni". "Uopće nam se ne isplati plaćati porez." - dodao je Kosmos.

Srđan Versalović pak, iz tvrtke "Vrso Trade", kaže kako je pala cijena, te da im se ne isplati raditi. "Ako jednako zaradim viseći i radeći na podu, radije ću raditi na podu." - dodao je Versalović.

U splitskom studentskom centru kažu kako nisu studenti krivi za pad cijene usluga pranja prozora, jer vlasnici i tvrtke zainteresirani za pranje prozora na visokim zgradama, obično sami određuju cijenu koju su voljni platiti, a nakon toga studenti izlaze na teren da bi procijenili isplati li im se odraditi posao za te novce.

Osim studenata, perači prozora optužuju i profesionalne planinare koji na crno dogovaraju poslove.

Poznati splitski perač prozora Petar Burazin smatra kako rad na crno uništava profesionalne perače i to ne samo za visinsko pranje prozora nego i za ostale usluge čišćenja.

"Sad svi preko malog oglasnika nude čišćenje, što tapeta, što poslovnih prostora, stubišta." -  rekao je nezadovoljni Burazin za Slobodnu Dalmaciju.

Pročitajte više