Studenti nakon sastanka s Primorcem ipak ne odustaju od prosvjeda

MINISTAR znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac će sutra na izvanrednoj sjednici Rektorskoga zbora zatražiti da rektori poduzmu konkretne akcije kako bi se riješilo sustavno ignoriranje problema i zahtjeva studenata u provedbi Bolonjskog procesa.

Obznanio je to u današnjem razgovoru s organizatorima najavljenih studentskih prosvjeda, koji traže rješavanje svih problema koji se javljaju u Bolonjskom procesu koje su do sada visoka učilišta sustavno ignorirala.

Rektorski zbor će se tako očitovati o svim studentskim zahtjevima, te o tome izvijestiti javnost, stoji u priopćenju Primorčeva ministarstva. Primorac je još jednom naglasio da neće biti smanjivanja kvota za diplomske studije, te da će diplomski studiji za sve koji budu htjeli nastaviti školovanje biti besplatni.

Prosvjedi po planu

No, usprkos sastanku s ministrom, studenti ne odustaju od općih prosvjeda najavljenih za prekosutra u većini hrvatskih gradova.

Najavljuju se tako prosvjedi u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu, Karlovcu, Rijeci, Šibeniku i Splitu, dok se u Zadru ne očekuju masovnija okupljanja.

A.P.
Foto: Index

Pročitajte više