Studenti Škole "Ina Mirkovića" završit će studij u Zagrebu

MUZIČKA akademija u Zagrebu primit će studente lovranske Visoke škole za glazbenu umjetnost "Ina Mirkovića" kako bi redovito završili studij, što im je onemogućeno zbog različita tumačenja obveza između vlasnika Škole i resornog Ministarstva.

To je dogovoreno na večerašnjem sastanku predstavnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, zagrebačke Muzičke akademije, studenata i njihovih roditelja.

U središtu razgovora bilo je nalaženje rješenja za studente, izvijestio je državni tajnik za visoko obrazovanje Juraj Božičević. Napomenuo je kako još nije razgovarao s vlasnikom Škole Inom Mirkovićem o rješenjima glede nastavka školovanja studenata na Visokoj školi za glazbenu umjetnost, gdje su i započeli školovanje.

Zadovoljstvo rezultatima večerašnjih razgovora izrazila je i predstavnica studenata Visoke škole Ana Kralj, naglasivši kako bi se do 1. prosinca trebala riješiti i pravna pitanja prelaska na zagrebačku Akademiju.

Studenti su 17. studenoga prosvjedovali tražeći rješenje za svoj status i nastavak školovanja. Naime, zbog neriješenih financijskih odnosa između Ministarstva i Škole oko stotinu studenata još nije počelo nastavnu godinu, a oni koji su diplomirali ne mogu dobiti diplome.

Vlasnik škole je izdavanje diploma uvjetovao plaćanjem 18 tisuća eura, što je cijena za drugu, treću i četvrtu godinu studija za pojedinoga studenta.

S druge strane Ministarstvo tvrdi da je ugovor o studiranju na teret Ministarstva potpisan samo za jednu studijsku godinu i to 2000., a ne za sve četiri godine.

Pročitajte više